*Nettavisen* Nyheter.

Bakstekona fra Brumunddalen

Trine Gotaas baker brød på Bånkall gård.

Lys og brød var i gamle dager forbundet med myter og tradisjoner avgjørende for liv og død.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

Lekkert, vakkert og utrolig godt! Ovnsbakt brød.

GRORUD: Det var to travle dager for bakstekona på Bånkall. Trine Gotaas bor i Brumunddalen, men vokste på Grorud da dette var en nybygd drabantby.

I røyken fra steinovnen får alle som stikker innom et innblikk i kunsten å bake godt brød. Som bare lukter herlig og ser utrolig innbydende ut.

- For meg handler både lys og brød om det enkle, håndfaste og nødvendige i livet. I begge deler legger jeg mitt hjerte. Det må være med - ellers blir alt bortkastet, sier Trine Gotaas og deler gjerne en brødoppskrift med Lokalavisens lesere:

Blåbærlykke

50 gr. gjær

5 dl. vann

2 dl. blåbær

1 ss. honning

1 ts. salt

2 ss. olje

1,5 dl. solsikkefrø

4 dl. grovt rugmel

10 dl. hvetemel

Varm vannet til 37 grader. Bland i honning og bær. Smudre i gjær, så salt og olje. Rør i mel. Deigen heves i ca. en time under et håndkle. Trill ut rundstykker som heves ca. 1/2 time.

Stekes i 210 grader ca. 20 min.

Spises varme med geitost og te.



Godt måltid, med hilsen Trine Gotaas.

Annonsebilag