Gå til sidens hovedinnhold

Bakvendtdag i Snippen

Barna i Snippen barnehage vet godt hvilken vei genseren skal på og hvilken sko som skal på hvilket ben. Likevel storkoste de seg da alt var snudd oppned.

Marcus viser sommerens hotteste trend?

Vilda og Maria koste seg på bakvendt-dagen.

HOVSETER: "I bakvendtland der øst er vest og fem og to er ni. Er alle barna sjelegla' når feri'n er forbi.."

Kjente viser

I Snippen barnehage satte vi i april fokus på Alf Prøysen og noen av hans kjente bøker og sanger. Vi fikk besøk av "Barnehageteateret", som viste oss en forestilling med innslag av Prøysensanger. Og som en finale på Prøysenmåneden arrangerte vi bakvendtdag etter inspirasjon fra visen "Bakvendtland", forteller styrer i barnehagen, ToneLine Kristiansen.

Litt skummelt

EnotEnil og Enot eller ToneLine og Tone om du vil, stod klare til å vinke farvel denne onsdagsmorgenen, med klærne på vranga og hestehalen oppe på hodet. Alle var spente på det som var et nytt og litt halvsprøtt påfunn.

Barna rant inn porten, flere med sekken på magen, feil sko på feil fot og klærne på vranga. For noen av barna var det litt skummelt i og med at alt var så annerledes. Og flere foreldre kunne rapportere om barn som ikke ville kle seg "bakvendt", humrer Kristiansen.

Baklengs i sklia

Men i løpet av dagen var likevel så og si samtlige barn omvendt til "bakvendtbarn". Og det var ikke bare klærne som skulle være litt rare denne dagen.

Vi hadde snudd dagsrytmen i barnehagen helt på hodet, for vi startet ute. Flere av barna ble stadig observert vandrende baklengs og mens de skled baklengs i sklia, sier Kristiansen.

"Velkommen!"

Klokken 11.00 ble det servert frukt, og så gikk samtlige inn. Der ventet et nytt lite sjokk for barna.

Da vi kom inn, måtte flere av barna se seg rundt. Bildene på veggene var opp ned, møblene sto på feil sted, dukkekroken besto av biler, og det var kun lov til å løpe inne. Det falt tydelig i smak blant barna, sier hun.
De små bakventbarna fant i tillegg stadig på nye ting som var bakvendt. Og slitne og fornøyde sa barna velkommen da de gikk hjem.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!