Balanse for kropp og sjel

Jannicke Wiel inviterer til yogafestival på Sagene samfunnshus i helga. ARKIVFOTO

Jannicke Wiel inviterer til yogafestival på Sagene samfunnshus i helga. ARKIVFOTO

Stressende hverdag? Da bør du lese videre. I helga kan du nemlig få en gratis smakebit av en roligere og mer avbalansert hverdag.

SAGENE: Fredag åpner nemlig Oslo Yogafestival på Sagene samfunnshus, og her kan du helt gratis få en prøvetime i flere forskjellige yoga-timer.

I følge det nettbaserte oppslagsverket, Wikipediaer yoga en samling mentale og kroppslige teknikker med opprinnelse i India.

Forening

Ordet yoga kommer fra sanskrit og betyr union eller forening i sin mest vanlige fortolkning.

Oslo Yogafestival arrangeres for sjette år på rad, og er Norges aller største yogaarrangement. Over førti lærere fra ulike yogatradisjoner i inn- og utland deltar på festivalen, og her får du mulighet til å både se på, lære mer og selv delta på morgenyogatimer.

Alle mennesker kan praktisere yoga, og felles for nesten alle formene er at man søker en forening mellom kropp og sjel eller sinn. Tradisjonelt har yoga også vært brukt for å oppnå forening med gud eller en høyere og renere sjel, men i dagens vestlige varianter har det ikke nødvendigvis en religiøs betydning.

Ikke religiøst

Yoga er ikke en religion i seg selv, men noen former av yoga brukes i forbindelse med religiøs praksis.

På samfunnshuset i helga vil det uansett være helsa som står i fokus, med andre ord hvordan yoga kan brukes for eksempel i psykoterapi, mot stres og utbrenthet eller i forbindelse med medisin& forskning.

Arrangør av festivalen er Jannicke Wiel fra Oslo Yoga, som har sitt faste tilholdssted på Sagene samfunnshus. Arrangementet blir også støttet av Bydel Sagene.

Les mer på www.yogafestivalen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.