RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Balansekunst

Under port etter port suser 6-årgamle Zaim før han reiser seg igjen og smiler stolt. Rundt ham faller liten og stor på baken både en og flere ganger.

Vestli: Tåken som lå over sletta la slett ingen demper på skilekene som utspant seg ved Tokuerud skole sist søndag. Overalt krydde det av barn som hoppet, akte, datt, reiste seg igjen og satte utfor på nytt. De minste klamret seg til mamma eller pappa, mens de litt eldre sto bakken ned på egen hånd. Alle hadde ski på beina. Noen fikk endelig prøve ut skiene de fikk til jul.
- Kult, sa Zaim, mens han stabbet oppover bakken. Han prøvde langrennsski første gang for to år siden, men har virkelig fått teken på de lange plankene i år. Han var på sletta sammen med pappa Imran Mushtaq og venninnen Aisha.
Høyt tempo
- Det er så gøy å stå på ski! Jeg har lært å bøye knærne når jeg står nedover, sier Zaim. Som innrømmer at han nok har falt en gang i løpet av dagen. Ikke rart med det tempoet han holder, runde på runde.
Pappa Imran synes opplegget, som var i regi av OBOS og Skiforeningen, er kjempebra, og ser at barna nok har lettere for å høre på en ekte skiinstruktør enn å høre på foreldrene sine.
- I år har jo snøen vært en mangelvare, men vi håper å ta det igjen utover vinteren. Og øvelse gjør mester, konkluderer han.
Julie på fem år er i bakken sammen med lillesøstera si og pappa Pål Pettersen. De har stått på ski, akt og spist vafler. Hun har falt minst en gang, men med pappas stolte øyne på seg, viser hun at også hun kan stupe under portene og kjøre bakken ned uten å falle. Balansekunst.
- Ekte mestringsglede!
Derfor klatrer Zaim og Aisha og Julie opp bakken på nytt og på nytt, sammen med alle de andre store og små som fant veien ut i snøen denne søndagen. Etter å ha bøyd seg under porter og forhåpentlig kommet seg ned bakken uten knall og fall, går alle en liten runde på sletta med innlagte poster. Et sted kaster de erteposer på tomme blikkbokser.
Meningen med skileken er at barna skal bli trygge med ski på beina, forklarer Anka Andresen i Skiforeningen. Hun står og skuer utover sletta.
- Derfor har vi også plassert ut flagg og kosedyr i løypa, slik at barn litt skal glemme at de har ski på beina. Dermed blir de tryggere. Og når de så står ned bakken uten å falle, kan du se ansiktene deres lyse opp. Det er ekte mestringsglede, sier Andresen.
I timesvis
Bjørn Olsen i OBOS er også kjempefornøyd med hvordan dagen forløper. Han påpeker at det nå for tiden er så mange andre ting å gjøre om vinteren, at barna trenger å trekkes ut i snøen.
- Og så er det morsomt at et slikt arrangement trekker til seg barn fra flere kulturer. Og nå har mange av barna gått rundt i timesvis, sier han og ler. Ski er gøy, joho!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere