RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Ballett med stor B i Bjørvika

Endelig fylles det nye operahuset med tutuer, tyll og tåspiss når Tornerose har premiere lørdag 30. august. Etter 50 år med dans får Nasjonalballetten stor nok scene til å gjøre klassisk ballett sånn den skal og bør gjøres.

Og Tornerose gjøres stort. Med 3200 kvadratmeter med malte scenetepper er denne produksjonen størst i Operaens historie. Dessuten fylles scenen av over 90 dansere, der i blant 22 barn, 240 kostymer og nærmere 100 tutuer.

- For første gang kan vi oppleve denne storslagne klassikeren på en scene med nok plass og luft; i det nye huset i Bjørvika kommer denne oppsetningen endelig til sin rett, sier ballettsjef Espen Giljane.

En produksjon av en slik størrelse er også en styrkeprøve og et løft for hele kompaniet. Fremst står Eugenie Skilnand, Maiko Nishino og Christine Thomassen som alternerer i hovedrollen som Aurora, en av de mest krevende rollene i ballettverdenen. Mens Maiko Nishino har danset den klassiske Aurora en gang tidligere, er Eugenie Skilnand og Christine Thomassen debutanter.

Tornerose bygger på koreografien av Marius Petipa, men er iscenesatt av Cynthia Harvey. Harvey innstuderer balletten som hun selv danset i som primaballerina ved Royal Ballet i London og American Ballet Theatre i New York.

Tornerose danses 30. august, 4., 5., 6., 12., 13., 19., 22., 24., 25. og 29. september, 1. og 3. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere