Gå til sidens hovedinnhold

Ballett vs. hiphop

Lutter danseglede og stor stas når de yngre danserne fikk møte og opptre sammen med «proffene» fra Nasjonalballetten.

STOVNER: Dansens Dager feires for tolvte gang i Norge fra 29. april – 1. mai og med rekordstor oppslutning. Det er påmeldt nærmere 150 arrangementer i alle landets fylker med over 10 000 dansende deltakere.

BILDER FRA DANSEFORESTILLINGENE

Tåspiss vs. hiphop

På Dansens Dager er det forbrødring over en lav sko. Før forestillingen på Rommen scene holdt ballettdanserne fra Nasjonalballetten workshop. Og for deltakerne med bakgrunn fra hiphop, break og indisk dans var dette et møte med en heller ukjent verden.

– Dette var noe ganske annet. Nesten som å danse med en pinne klistra bak på ryggen, ler Dejan Konc.

–Annerledes, kan ta med noen ting inn i breakdance, men da blir det nok et helt annet uttrykk, legger Mohammad Aldasaki til.

– Vi kjenner igjen noen av bevegelsene. Og måten ballettdanserne trener på er en flott måte å øve opp balansen, sier Priyantea Sarna som danser med Damini House of Culture på Grünerløkka.

Dobbeltelever

Den Norske Opera og Ballett har egen skole og noen av elevene fikk vise seg fram på Rommen.

– Litt annen opplevelse og respons enn vi er vant med. Men mye mer direkte og spontan, sier Nami og Charlotte.

– Dans er gøy og vi trener seks dager i uka. Den sjuende gjør vi lekser, forteller Lukas.

Alle er de også elever ved 9. klasse på Ruseløkka skole.

Ingen sceneskrekk

Rett fra workshop med hiphoplærer fra Canada og først ut under kveldens show, før dro strake veien ned til grusbanen og åpnet like godt kveldens show der og.

Inferno chiks fra The planet selvfølgelig. Danseglede og lysten på å opptre lyser.

– Skikkelig morsomt å opptre sammen med balletten. Blir ekstra gira når en skal stå på samme scene som proffene, sier en fornøyd Maha etter kveldens opptredener.

–`Men noen tåspissdans blir det nok ikke med det første, vi har det mye friere med hiphop, legger Vindina til.

Dansens Dager

Treningsstudioer tilbyr dansetimer, ballettskoler lager dansestunts på kjøpesentre og uteplasser, kommuner og dansestudioer arrangerer gratis dansekurs og på scener og kulturhus settes det opp danseforestillinger.

Grupper og enkeltaktører, unge og gamle, amatører og profesjonelle har laget sine egne måter å feire dansen på. Seniordans, ballett, reinlender, break, linedance, afrikansk dans og lindy hop og alt imellom er bare noe av det som kan oppleves under Dansens Dager 2011.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk