*Nettavisen* Nyheter.

Ballong fløy lavt over hustakene

Ballongen gikk så lavt at de kunne plukke kongler underveis. Foto: Foto: Evine Skoglund

Evine Skoglund i Ivar Welles vei sperret opp øynene da en luftballong kom svevende lavt over huset og videre inn over Groruddalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Foto: Evine Skoglund

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Foto: Evine Skoglund

Klikk på bildet for å forstørre.

Kapteinen hadde full kontroll, også på landingen. Foto: Foto:Evine Skoglund

SKØYENÅSEN: Den 14 år gamle jenta går på Skøyenåsen skole Hun er interessert i foto, og tenker kanskje på en utdannelse innenfor foto og journalistikk. Hun synes det er spennende å fange øyeblikkene og feste dem til film.

Da hun så luftballongen passere i lav høyde tente hun på alle pluggene, og fikk pappaen sin til å starte bilen og kjøre etter ballongen mens hun fotograferte.

Det ble en flott fotoreportasje.

– Da jeg kom hjem satte jeg meg ned for å skrive en kort artikkel om hendelsen for å følge bildene jeg tok. På ett av bildene har jeg fanget øyeblikket der de plukket kongler fra toppen av en gran, forteller hun stolt.

Usedvanlig lavt

– Luftballongen kom svevende uvanlig lavt inn over Groruddalen. Den passerte Godlia og Hellerud på høyde med husene rundt kl. 20 før den fortsatte i retning Alnabru. Den mistet stadig høyde, og selv om man kunne både se og høre gass-blussen fylle på med mer varm luft, virket det som om ballongen ville gå ned på den sterkt trafikkerte E6 ved Alnabru, skriver den vordende journalisten.

Hentet høyde

– Men ballongen hentet nok høyde til å sveve over Alnabru før den landet på et lite jorde like ved Alfaset Gravlund, kun et par hundre meter før høyspentmastene.

Kapteinen om bord på luftballongen hadde nok bedre kontroll enn det kunne se ut som. I en kort kommentar kunne han fortelle at de hadde god kontroll på landingen, men at man ikke alltid kan beregne hvilken retning ballongen vil ta. Derfor må man hele tiden være på utkikk etter en trygg landingsplass, skriver Evine Skoglund.

Plukket kongler

– Kapteinen hadde visstnok såpass god kontroll at han på oppfordring fra en av de andre tre passasjerene om bord, hadde gått ned ved siden av en høy gran for å plukke en kongle fra toppen, avslutter Evine sin flotte reportasje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.