RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ballongen som sprakk

Klart tilbakeslag for deponimotstanderne i bystyrets høring torsdag 29. mars.

Torsdagens seanse i Rådhuset om Malmøykalven må ha vært lærerik for mange - spesielt for fremtredende bystyrepolitikere fra Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti.

Det var interessant å bivåne forskjellen mellom myndighetenes fagfolk og de såkalte "motstanderne". Representantene fra SFT, NGI og Oslo Havn presenterte veldokumenterte forsikringer om at deponeringen skjer innenfor de fastsatte rammene, spesielt gjorde NGI's fagekspert Gijs Beerveld et troverdig inntrykk. Neptuns målinger av PCB-gift fra den svenske eksperten Bergquist klarte å skremme opp halve Norge inkludert en del stortingspolitikere.

Det var derfor særlig betryggende å høre at disse målingene ikke viste verdier utover tillatelsen fra SFT. At det under selve deponeringen måles noe høyere PCB-verdier er forventet i en kortere periode. Etter tildekning vil verdiene bli vesentlig lavere. Det ble ikke mye igjen av de truslene om politianmeldelse av SFT og Oslo Havn som blant annet Kvalbein fra KrF har gått ut med tidligere her i bladet. For å dempe redselen i befolkningen har nå miljøverndepartementet pålagt SFT å komplettere målingene og trekke inn et utenlandsk uavhengig selskap for ytterligere kontroll. Vi får håpe at dette tiltaket bidrar til å få roet ned gemyttene og få vist at SFT, NGI, Oslo Havn og andre fagmiljøer også er opptatt av et best mulig miljø for beboerne langs indre Oslofjord.

Arve Edvardsen

Nordstrand Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere