*Nettavisen* Nyheter.

Ballonger skal gi lampe-forsmak

Informerer: Slik vil "Storstua på Haugenstua" bli seende ut. Lørdag illustreres den med ballonger. Tegning: Kunsthøgskolen i Oslo.

Planleggingen av den ni meter høye stålampa på Haugenstua er i gang. På lørdag får beboerne en forsmak på prosjektet.

HAUGENSTUA: Da vil nemlig Groruddalssatsingen heise opp ballonger på stedet hvor lampa er tenkt plassert.

Bydelen informerer

Det blir gjort for at beboerne i Haugenstua borettslag skal få et inntrykk av hvordan utsmykningsprosjektet vil bli seende ut. Ballongene vil gi et inntrykk av både høyden på lampa og omganget av lampeskjermen.

Representanter fra bydelen vil være til stede fra klokka 10-15 for å informere om prosjektet som har fått navnet «Storstua på Haugenstua». Det vil også være åpent for folk i området å gi tilbakemeldinger om hva de syns om prosjektet.

Duket for dialog

Fredrik Raddum og Martin Raddum vant utsmykningskonkurransen som ble utlyst av Groruddalssatsningen med «Storstua på Haugenstua». Det er en ni meter høy stålampe med gult lys. I foten av lampa vil det være en oppvarmet ring til å sitte på i kalde vinterdager.

Lampa skal plasseres i akebakken mellom blokkene i Haugenstua, og det tas sikte på at lampa kan etableres i 2010.

Beboere har tidligere gått ut i Lokalavisen Groruddalen med kraftige protester mot lampa. Lørdag er det altså duket for diskusjon og dialog mellom lokalbefolkningen og Groruddalssatsningen/ Bydel Stovner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.