*Nettavisen* Nyheter.

Bande herjer Sogn

En mulig østeuropeisk bande ble avbrutt i et innbruddsforsøk i Sogn Terrasse forrige uke. Det er langt fra første gang de prøver seg.

SOGN: Midt på dagen onsdag i forrige uke forsøkte tre menn å ta seg inn i en leilighet i første etasje i Sogn Terrasse boligsameie i Klaus Torgårds vei. De tre mennene forsøkte å løsne en rute. Da det feilet knuste de et vindu. Håndverkere fra Selvåg, som utførte utbedringer på området, overrumplet mennene og jaget dem vekk.

Ifølge håndverkerne fra Selvåg var det snakk om tre østeuropeere som skal ha parkert en bil ved Solvang kolonihage. Mennene har blitt observert "spanende" i området i dagene i forkant, og har tydelig sett seg ut målet. Eieren av leiligheten har politianmeldt innbruddsforsøket, og er forferdet over at innbruddsforsøket skjedde midt på lyse dagen, og selv om leiligheten har alarm.

Dette er ikke første gang boligsameiet i Klaus Torgårds vei har besøk av uvedkommende. Siden høstferien i fjor har seks-syv leiligheter blitt utsatt for innbrudd, eller innbruddsforsøk, forrige gang for om lag fire uker siden.

– Flere leiligheter har blitt endevendt, sier styreleder Ove-Henning Morthen. Flest i 1. og 2. etasje har blitt utsatt, men så langt oppe som i 7. etasje – fire etasjer fra bakkeplan – har hatt besøk av tyvene. Det skal være østeuropeiske menn som stått bak alle innbruddene.

– Dette har skjedd midt på dagen, eller tidlig på kvelden. De operere tydelig profesjonelt, ved at de spaner i området på forhånd. Vi har anbefalt alle beboere å innføre alarm, sier styrelederen, som håper beboerne vil være ekstra på vakt overfor mistenkelige personer, og personer som bærer gjenstander ut fra leiligheter, i tiden fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.