RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Båndtvang i Oslo


Fra 1. april til 20. august skal de firbeinte holdes i bånd. Båndtvangen er landsomfattende. I Oslo gjelder den både i Marka og i byen. Men det finnes ti friområder der hunder kan løpe løs hele året.
Fra 1. april til 20. august skal de firbeinte holdes i bånd. Båndtvangen er landsomfattende. I Oslo gjelder den både i Marka og i byen. Men det finnes ti friområder der hunder kan løpe løs hele året. Foto: Illustrasjonsfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Båndtvang for hunder gjelder i Oslo fra 1. april til og med 20. august. Men det finnes friområder der hunder kan løpe løs selv i båndtvangsperioden.

OSLO: Båndtvangsbestemmelsen gjelder i hele Norge. I Oslo gjelder bestemmelsen både i Marka og i byen – også i parker, friområder og på øyene i fjorden. (Se faktaboks for lovtekst).

Båndtvangen sikrer at fuglene ikke blir forstyrret av hunder i hekkeperioden, og at dyrene ikke blir jaget eller skremt i den perioden de har avkom. Det er mer dyreliv i byen enn mange er klar over.

Lufting av hund forbudt

LUFTING AV HUND: Slik er det over hele Oslo fra 1. april til 20. august, bortsett fra ti grøntområder der hunden kan løpe fritt hele året. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Friområder for lufting av hund uavhengig av båndtvang

I 2007 ble ble ti grøntområder opprettet som friområder for lufting av hund. Disse er spredt rundt omkring i hele byen, og her kan du kan slippe hunden løs for trening, lufting og dressur hele året, uavhening av båndtvangsperioden.

De ti friområdene der båndtvangen ikke gjelder er:

1. Styggedalen, Bogstad
2. Hundejordet, Frognerparken
3. Grefsenkollveien
4. Vest for Isdammen på Årvoll
5. Nuggerud P-plass, Ellingsrud
6. Lille Wembley, Haugerud
7. Skraperudtjern
8. Hallagerjordet, Ljan
9. Jomfrubråtveien, Ekeberg
10. Ola Narr, Tøyen

Les mer på Bymiljøetatens nettsider.


Friområder for hunder i Oslo

Kart fra Bymiljøetaten

Ekstraordinær båndtvang

Kommunen kan velge å innføre ekstraodinær båndtvang i begrensede perioder utenfor båndtvangsperioden (1. april – 20. august).

Dette er ved ekstraordinære forhold som gjør båndtvang påkrevd for å beskytte vilt som vil kunne bli jaget/skadet av løse hunder. Dette er først og fremst aktuelt ved store snømengder, eventuelt i kombinasjon med langvarig kulde eller andre forhold som gjør betingelsene for viltet spesielt vanskelige.

Hundeeier har i følge Hundeloven alltid ansvar for å ha kontroll på hunden sin ved bruk av bånd eller på annen måte, slik at den ikke jager eller skader vilt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere