*Nettavisen* Nyheter.

Bandygutt hei!

 

Fotball og bandy hører sammen. Begge idrettene er lagspill med like mange spillere, begge trener opp balansen og de sensomotoriske evnene hos spillerne, og den som lærer brå vendinger i bandyen han overfører dem og finter bort motstanderen i fotball.

I Oslo har bandy ufortjent fått rykte på seg å være en vestkantsport, og gutter med hår på pungen skal spille ishockey. Men ærlig talt, ishockey er kontaktsport for neanderthalere med hubbabubba i pappen i stedet for friske hjerneceller. Bandy er avansert kroppsbeherskelse parret med utstrakt sosial intelligens.

Frigg var lenge bandyens nestbeste lag med fire NM-finaler og fire tap. Men sporten lå brakk fra 1964 til Tor Audun Sørensen starta opp igjen med bandyskole i 1997. Med åpningen av nye Frogner stadion har bandyen fått en ny vinter. På sikt skal vi bygge et like sterkt Frigg-tre i bandyen som vi har i fotball; dvs. minst ett lag i hver årgang, helst to, og et A-lag som skal slå våre hovedfiender gjennom 100 år; Ready, Heming, Ullevaal eller hva nå de knikkersbehengte lagene heter.

De minste skal engang bli de eldste. Frigg sliter med at bybarna våre driver med for mye tull, enten det er paintball, pc-spill eller windowshopping i Bogstadveien. Hver gang vi møter vestkantbarn i fotball blir vi løpt fra, siden disse ungene får påtredd skidress og blir pælma ut i skauen rett etter skoletid hver dag om vinteren. Nå skal vi snøre på våre barn skøyter og gi dem en bandykølle før de begynner å henge på gatehjørnene.

Bandygutt hei!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag