Bangkok englenes by

Thomas Fjeldstad, Jon André Sæther og Anders Halvorsen fartet rundt i Sørøst-Asia i tre uker. I Bangkok koste de seg i fire dager før de reiste videre.

Thomas Fjeldstad, Jon André Sæther og Anders Halvorsen fartet rundt i Sørøst-Asia i tre uker. I Bangkok koste de seg i fire dager før de reiste videre.

Lokalavisen-journalist Anders Halvorsen er på langtur. Sammen med to kamerater skal 25-åringen besøke Asia, Sør- og Nord-Amerika. Backpackerne avsluttet Asia-eventyret med fire fine dager i Bangkok.

Thailands hovedstad ligger på begge sider av elven Chao Phraya. Det er populært å ta båt opp og ned langs elven.

Ingenting var overlatt til tilfeldighetene utenfor kongepalasset.

BANGKOK: Til vanlig omtales byen som Krung Thep, englenes by. Thailands hovedstad har med sine 10 millioner innbyggere kanskje Sørøst-Asias viktigste økonomi.

Hvert år besøker 15 millioner turister storbyen, som har vært landets hovedstad siden 1782.

Etter tre uker på farten rundt i Sørøst-Asia avsluttet vi med fire herlige dager i den hektiske metropolen. I Kambodsja og Vietnam fartet vi mye rundt, men da vi endelig nådde Bangkok bestemte vi oss for å slappe av.

Å finne roen i en storby med 10 millioner innbyggere er ikke lett, men i Bangkok er det faktisk mulig. Vi fikk fire dager med 35 grader og strålende sol.

Herlig, men reisen fra Vietnam til Bangkok var av det mildt sagt udelikate slaget. Det kunne neppe blitt verre.

Drittsekk

På nattbussen fra Hue i Vietnam til hovedstaden Hanoi, hvor flyet vårt gikk fra, gikk ikke ting som planlagt.

Da vi ble sluppet av bussen og fikk tilbake sekkene våre skjønte vi tidlig at noe var galt. Bagasjen vår stinket og de tre sekkene var gjennomvåte.

Det gikk etter hvert opp for oss at toalettanken på bussen hadde gått i stykker i løpet av turen, og bagasjerommet var fullt av avføring.

Med tre sekker som stinket, satt vi oss i en taxi og hastet videre. Ventingen på flyplassen i Hanoi var uutholdelig og pinlig. Hele avgangshallen luktet dritt.

Kongens slott

Da vi endelig kom til Bangkok sjekket vi inn på et hotell i den legendariske backpackergaten Khao San Road.

Vi var langt nede, og de neste timene gikk med på å kaste og vaske klær.

Vi kom til hektene seinere den kvelden og vi kunne endelig begynne å nyte oppholdet i millionbyen.

Hotellet vi bodde på var både billig og bra, og været var nydelig. I fire dager koste vi oss med badebasseng på taket, 35 grader, sol og sightseeing.

Bangkok har mye å by på, den har alt.

Kongepalasset og dets templer er verdt et besøk hvis man er på besøk i byen. Khao San Road er også et must. Her samles folk fra hele verden, og stemningen er alltid god.

Til Los Angeles

Etter fire gode dager i Bangkok var det på tide å forflytte seg igjen.

Thomas, som er lektorstudent, måtte hjem til studiene på Blindern, mens Jon André og jeg fortsatte turen som planlagt.

Fra Bangkok fløy vi til Taipei i Taiwan, og videre til Los Angeles. 24 timer etter å ha forlatt Thailand var vi på plass i filmbyen LA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag