RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Banjorockerne


Banjorock: Rockerne som ble til bluegrassbandet ILA AUTO spiller for et syngende publikum på Nordstrand skole. I bandet spiller Matias Hilmar Iversen, Stein Are Fevang, Kristoffer Iversen, Kay Arne Sulutvedt og Kai Henrik Ryen.
Banjorock: Rockerne som ble til bluegrassbandet ILA AUTO spiller for et syngende publikum på Nordstrand skole. I bandet spiller Matias Hilmar Iversen, Stein Are Fevang, Kristoffer Iversen, Kay Arne Sulutvedt og Kai Henrik Ryen.
Bluegrass hva er nå det? ILA AUTO reiser rundt på barneskolene for å demonstrere at bluegrass, det er musikk som rocker!

Nordstrand: Først spilte ILA AUTO inn en plate for moro skyld på sitt eget plateselskap. Så vant de Årets Spellemannspris 2006 i klassen Country. Deretter dro de ut på skolekonsertturné for å spille "blågress for smågress".

Rikskonsertene skryter av at det ikke er mulig å holde dansefoten i ro når disse gutta først setter i gang. Bandet, som karakteriseres som Veslefrikk med banjo, mandolin og dobro, hadde mye å leve opp til da de skulle spille for elevene ved Nordstrand skole i forrige uke.

I bluegrasstakt

Med rare instrumenter og masse sjarm setter bandet i gang konserten. Ganske snart tramper små føtter takten, og små hender klapper ivrig. Spesielt stas er det når den store kisten åpnes, og et nytt "instrument" dras opp og tas i bruk. For visst er det moro å høre noen spille på et vaskebrett!

Det er noe allmennmenneskelig med bluegrass. Vi har spilt i barnehager, på rockeklubber og for eldre, og alle klapper på samme sted i låtene. Det treffer på tvers av aldersgrenser, forteller vokalist og gitarist Matias Hilmar Iversen. Bluegrass er ikke en vanlig sjanger her til lands. I USA og Irland er derimot bluegrass stort, og det er også derfra Ila Auto henter inspirasjonen.

Fra rock til banjo

Det begynte med rock og blues, for siden å gli over til noe annet. Kanskje var det etter at Kai Henrik Ryen kom til med sin bakgrunn fra irsk sekkepipeorkester. Sammen med banjo, mandolin og lånte plater fra Deichmanske, ga den nye sjangeren seg selv. Det måtte bli bluegrassmusikere av de fem rockerne.

Bluegrassdrakten kledde oss, selv om vi i grunn er et rockeband som spiller bluegrass. Det lyder egentlig tøffere enn rock, synes Iversen.

Gladmusikk

Musikerne hevder at all musikk kan spilles med bluegrassvri. De demonstrerer ved å vri et par kjente barnesanger til banjoens rytme.

Lyden av banjo er noe eget. Den gir musikk man blir glad av, sier Iversen.

Han får støtte fra salen. Barna synger med til en bluegrassversjon av Knutsen og Ludvigsens "Grevling i taket" samtidig som de tramper den umiskjennelige takten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere