*Nettavisen* Nyheter.

Banker filmsalget

ÅRETS BESTE: Grand Theft Auto IV er blant spillene som bidrar til salgsrekord. GTA IV ble kåret til fjorårets beste spill av Time Magazine.

I 2008 var butikkomsetningen av spill høyere enn salget av DVD- og Blu-ray-filmer.

GAMER.NO: Omsetning av spill i butikk har passert det de sammenlagte salgstallene for DVD- og Blu-ray-filmer på verdensbasis.

Ifølge Video Business har Media Control GfK International sluppet en rapport som viser at spill hadde en markedsandel på 53 prosent og en verdi på 32 milliarder dollar (ca. 224 milliarder kroner).

Les også: Nye rekorder i 2009

Mens salget av filmer falt med fire prosent skal spillsalget ha økt med imponerende tjue prosent. Det er verdt å merke at tallene ikke inkluderer leie av film eller spill. Digital distribusjon er heller ikke en del av rapporten - kun det som har blitt solgt over disk.

Media Control GfK International forventer at spillsalgte vil fortsette å vokse i år. Selskapet spår at salget vil øke med tolv prosent til en markedsandel på 57 prosent og en verdi på rundt 36 milliarder dollar (ca. 252 milliarder kroner).

Samtidig forventes et nytt fall på fire prosent for DVD- og Blu-ray-filmer. Det forventes imidlertid at Blu-ray-salget dobles.

Les også: PS3-spill selger best i Norge

Av de mange involverte selskapene skal Warner Home Video ha solgt flest filmer, mens Nintendo gjorde det best på spillfronten.

Dette var våre favoritter i 2008

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.