RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Banket kona mens datteren så på


DØMT: En 54 år gammel mann, nå bosatt i Søndre Nordstrand må ett år og elleve måneder i fengsel for langvarig vold mot ekskona.
DØMT: En 54 år gammel mann, nå bosatt i Søndre Nordstrand må ett år og elleve måneder i fengsel for langvarig vold mot ekskona. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
Gjennom 18 år ble kona utsatt for vold, ofte mens deres felles datter så på.

OSLO TINGRETT: Nylig møtte en 54 år gammel mann i Oslo tingrett tiltalt for grov vold mot kona, nå ekskona over en rekke år. Deres felles datter var ofte vitne til voldshandlingene som gjerne skjedde i alkoholrus.


Paret har bodd på en rekke adresser i Bydel Nordstrand og Søndre Nordstrand gjennom årene.

Grov vold

Politiet og barnevernet har vært involvert i saken gjennom årene og fotobevis og forklaringer fra politiet, forklaringen fra kona og datteren og 54-åringen delvis erkjennelse av skyld var nok til at tingretten mener mannen må i fengsel.

Retten mener mannen skal straffes for vold i familieforhold over en periode på 18 år i forhold til kona og i 13 år i forhold til datteren. På grunn av en lovendring blir volden som skjedde etter 2006 ansett som grov.

Frarøvet barndom

Etter rettens vurdering er det ikke tvil om at konas helse- og livssituasjon har blitt sterkt preget av volden hun har vært utsatt for og at hun har utviklet omfattende angst og depresjon, som igjen har ført til alkoholmisbruk. Retten påpeker også at datteren har måttet leve «på vakt» og altfor tidlig har blitt frarøvet muligheten til å være barn ved at hun har måttet påta seg en omsorgsrolle for moren.

I fengsel

Retten finner ingen formildende omstendigheter annet enn 54-åringens erkjennelser av straffskyld og dømte mannen til fengsel i ett år og elleve måneder. Han må betale ekskona 15.000 kroner i oppreisning samt 9.000 kroner i saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere