Gå til sidens hovedinnhold

– Bård er bra for byen

– Det er svært få i Oslopolitikken som har så bred erfaring som Bård Folke Fredriksen, sier nyinnsatt byrådsleder Stian Berger Røsland.

OSLO/KJELSÅS: Inkludert byrådsleder Røsland (H) selv, er fem av seks byråder fra Oslo nord/vest. Det er bare Jøran Kallmyr (Frp) som ikke er med i «vestgruppen».

– Det har jeg faktisk ikke reflektert over. Byrådene har jo også bodd andre steder i byen, som for eksempel Bård Folke Fredriksen. Han bodde tidligere på Sagene, sier Røsland.

Folke Fredriksen (H) bor nå på Kjelsås, mens kollega og fersk finansbyråd Kristin Vinje (H) bor på Korsvoll. Utdanningsbyråd Torger Ødegaard (H) og byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug (Frp) bor også begge i Oslo vest.

Tilbake som byråd

Bård Folke Fredriksen overtar som byråd for byutvikling etter Merete Agerbak Jensen, som ble den eneste som reelt sett ble skiftet ut av byrådene.

– Jeg er naturligvis veldig godt fornøyd med sammensetningen. Det er et sterkt lag og det blir alltid noen endringer med et nytt byråd. Bård Folke Fredriksen får ansvaret for en svært viktig byrådsavdeling med ansvar for å utvikle byen videre. Det er veldig få i Oslo-politikken som har så bred erfaring, ikke minst som tidligere byråd og senest leder av finanskomiteen. Han var også sentral i forbindelse med Småhusplanen. Bård blir en viktig mann for byen, sier Røsland.

En ny tilværelse

Røsland overtok nøkkelen til byrådslederens kontor fra Erling Lae på tirsdag.

– Det var en rar og spesiell opplevelse. Jeg har lært mye av Erling. Vi har jobbet sammen og kjent hverandre gjennom flere år, hvor jeg har vært både rådgiver for han og finansbyråd under han, sier Røsland.

SE BILDER AV DET NYE BYRÅDET HER!

Krevende oppgave

Røsland er bosatt i Ullern med kone og en liten datter.

– Ullern er et topp sted å bo. Jeg trives her. Nå er livet til min kone og jeg blir forandret med et lite barn i huset. Det er en krevende oppgave å kombinere dette med full jobb. Samtidig er det mange i Oslo som har det som oss, å få dagene til å henge i hop og å få tid til å være sammen med barn og hverandre. Det litt positivt at de som styrer og steller også får kjenne dette på kroppen hver dag. Jeg har naturligvis tenkt over det på forhånd, i og med at jeg har planer om å bli sittende en god stund.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021