*Nettavisen* Nyheter.

«Bare bråk» i Kirkegårdsgata

FLYTT UT! Flere naboer har sett seg lei av folk som spiller musikk på nattetid, og oppfordrer folk med musikalske talenter å leie rom på Øvingshotellet på Shous kulturbryggeri. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Naboer som priser nattesøvnen i Kirkegårdsgata på Grünerløkka mener det er på tide å gi «festfolket» sosial opplæring.

Klikk på bildet for å forstørre.

LEI! Her gir naboene i Kirkegårdsgata en innføring i sosial opplæring til festglade beboere.

GRUNERLØKKA: Det siger litt musikk ut av et vindu i Kirkegårdsgata, noen tusler forbi i rolig tempo og et par sitter borte ved fontenen ved Rathkes plass. Det er forholdsvis rolig her på formiddagen midt i uka, men ikke helt samme stemning som på en kirkegård som gatenavnet tilsier. Nærheten til byens tidligere gravplass, der Sofienbergparken i dag ligger, er opphavet til navnet.

I dag lyser gata formelig opp av hvite lapper som henger på nesten hver eneste dør.

«Hvis du er en av de som er av en oppfatning av at barnefamilier, skiftarbeidere og folk som skal sove om natten ikke har noe på Grûnerløkka å gjøre, så bør du reflektere over at du utgjør et forsvinnende lite mindretall i bydelen og spesielt i gaten vår. Vis sosial intelligens» står det skrevet på oppslagene som er signert «Naboene».

Lei et rom på Øvingshotellet!

Nabovarsel er ikke god nok grunn til å feste hele natta, mener det fortvilte folket som ikke får sove om natta. De minner videre i skrivet om at det skal være stille senest 23.00, og at musikkelskende natteglade el-gitar-fantaster og de med sterkt behov for å synge hele natta gjerne kan leie seg et rom på øvingshotellet på Schous kulturbryggeri, bare et steinkast unna.

Unødvendig mye bråk på nattetid mener naboene at de har blitt utsatt for i de siste månedene, og de er særlig plaget av folk som spiller musikk for full guffe med åpne vinduer.

Med åpne vinduer

En gjeng festløse grinebitere, eller en støyplaget gruppe som mister nattesøvnen på grunn av hensynsløs oppførsel fra noen få?

LES OGSÅ OM PARET SOM FLYTTET PÅ GRUNN AV "ELVESTØY"

Det blir opp til hver enkelt å dømme, men en ting som er et sikkert tegn på at det er sommer i byen er flere klager på støy.

Bydelsoverlegen i Bydel Grünerløkka bekrefter at det ofte er flere klager på støy om sommeren, og aller mest fra serveringssteder som holder dører og vinduer oppe.

– Det har kke vært mange henvendelser, men en tendens vi ser på sommeren at det blir mer sjenanse på grunn av åpne dører og vinduer, sier bydelsoverlege Finn Bovim til dittoslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.