Gå til sidens hovedinnhold

Bare fantasien setter grenser

Rektor på Rommen skole er storfornøyd med forslaget fra Utdanningsetaten, som sier at skolen skal totalfornyes og kombineres med et oppvekstsenter.

Romsås: Forslaget kom i utgangspunktet fra meg, så det er klart det er positivt at Utdaninngsetaten følger opp, sier en glad Rommen-rektor Jon Langmoen.
Han ser for seg et oppvekstsenter som kombinerer skole med kultur i utvidet forstand.
Jeg ønsker meg en moderne skole som er tilpasset det nyeste innenfor pedagogikken. Vi må tenke skole på en annen måte. Jeg ser for meg et senter som er åpent fra tidlig om morgenen til langt på kveld, sier rektor.

Visjoner

Rommen skole har elever fra 1. til 10. trinn. Langmoen vil gjerne integrere barnehagebarn i skolesenteret.
Vi ønsker å få inn barn fra treårsalderen, og drive med systematisk norskopplæring. Kanskje også få mødre til å komme hit. Vi vil også kombinere skolefritidsordningen inn i anlegget. Det er mye vi ønsker å få til! sier rektor engasjert.
Langmoens visjoner strekker seg dessuten til en ny flerbrukshall på Romsås, konsert- og teatersal, samt et badeland som Stovner bydel lenge har hatt ønske om - det siste i samarbeid med private interessenter.
I flerbrukshallen kan vi få plass til spenningsidretter, bowlingbane, kanskje treningsinstitutt. Kanskje også en cricketbane i forbindelse med dette. Det er fantasien som begrenser hva vi kan få til, sier Langmoen.

Groruddalen først

Rektor understreker at det er viktig å tenke nytt når det gjelder Rommen skole.
Vi får en ny skole - vi må ikke tenke tradisjonelt og bygge den ut i fra våre egne erfaringer fra da vi gikk på skolen selv. Til høsten skal personalet ved skolen sette oss ned og tenke pedagogikk, og hva skal vi fylle skolen med. Det er viktig at brukerne er med på å forme den nye skolen, sier Langmoen.
Vi skal bygge en skole som er like moderne om 50 år! legger han til.
Langmoen er forøvrig glad på hele Groruddalens vegne. Aller første punkt i Utdanningsetatens forslag handler om satsing på oppvekstmiljøet i dalen.
Det er meget bra at Utdanningsetaten har fulgt opp statlige og kommunale myndigheters signaler om å satse på Groruddalen. Vi har vært et forsømt område i byen i mange år, sier rektor Langmoen.


Vi skal bygge en skole som er like moderne om 50 år!
Jon Langmoen

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk