Gå til sidens hovedinnhold

Bare tullball i overtall

Gang på gang fikk Manglerud Stars hockeygutter muligheten med én mann mer på isen, men effektiviteten var heller dårlig.

MANGLERUD: – Nei, vi var ikke så gode i overtall i denne kampen. Det var ikke akkurat vår dag, selv om jeg synes vi hadde en del skudd og sjanser, sier MS-trener David Livingston.

Gjestene fra OL-byen noterte seg for totalt 55 utvisningsminutter, og MS hadde muligheten i overtall totalt ti ganger. I de fleste av gangene ble det mest tullball og rot – også da MS var to spillere mer på isen. Dave Bonk scoret riktignok i det ene overtallsspillet, men en uttelling på ti prosent i «power play» er uansett for dårlig.

– Vi har vært bedre tidligere denne sesongen, og blant annet mot Lørenskog sist fungerte det bedre, sier Livingston.

I torsdagskampen på Romerike ble det til slutt tap på straffer, men MS spilte godt og fikk med seg ett poeng. Mot Lørenskog kom tre av lagets fire mål i overtall; uttellingen var på meget gode femti prosent.

Etter hele veien

Mot Lillehammer søndag fikk MS muligheten tre ganger på rad i overtall i 1. periode, men scoringen uteble. I stedet var det gjestene som tok ledelsen da det var spilt 16 minutter. Opplendingene la på til 2-0 tidlig i midtperioden, før Bonk som nevnt reduserte i overtallsspill.

MS hadde muligheter nok til å utligne i siste periode, men det var Lillehammer som var best foran kassa. Gjestene pirket inn 3-1 tidlig i perioden, og da Fredrik Abrahamsson på kaldt vis scoret på straffe fire minutter før slutt, var kampen definitivt avgjort.

– Vi var et steg etter i denne kampen, selv om jeg synes spillerne jobbet hardt. Det går opp og ned i ishockeyen, og denne gangen hadde ikke vi marginene på vår side, sier David Livingston.

Vil være mer stabile

MS har levert en meget positiv sesong i sitt comeback på toppnivå, men søndag var Lillehammer vassest foran kassa.

– Er det noe jeg hadde ønsket, så hadde det vært at vi hadde vært jevne på et høyt nivå. Det har vært litt for mye opp og ned med oss, mener Livingston.

MS har uansett gjort kritikernes spådommer til skamme, og ligger for øyeblikket som nummer syv på tabellen – med Stjernen og Frisk Asker bak seg. Sluttspillplassen ser sikker ut for øyeblikket, siden Frisk har hatt en svak sesong til nå.

– Vi møter Frisk både tirsdag og torsdag, så det blir viktig å finne flyten igjen da. Vi må fokusere på vårt spill og ha høy aggressivitet i kampene fremover, sier trener Livingston.

Ser oppover

Han er fornøyd med utviklingen til laget sitt.

– Spillerne har lært underveis, og jeg synes det hadde vært topp hvis vi hadde kommet oss til sluttspillet. Det er vårt første år i eliteserien sammen, og vi er mest med for å lære denne sesongen, sier Livingston.

Livingston har ikke tatt av til tross for mye godt MS-spill til nå, men nå ser ikke treneren bakover på tabellen.

– Jeg ser oppover nå. Vi har en god mulighet til å ta igjen Storhamar som ligger på plassen foran. Opp til dem er det seks poeng, men de har samtidig spilt to kamper mer enn oss, sier David Livingston.

Manglerud Star hadde også muligheten til å krype opp i ryggen på Lillehammer med seier søndag, men nå er i stedet opplendingene på femteplass ti poeng foran våre lokale helter.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto