Barista inntok Madserud sykehjem

DUFTEN AV SKIKKELIG KAFFE: Seniorene ved Madserud sykehjem satte tydelig pris på det de fikk i koppen.

DUFTEN AV SKIKKELIG KAFFE: Seniorene ved Madserud sykehjem satte tydelig pris på det de fikk i koppen. Foto: Foto: Elisabeth Wang

Det er ikke hver dag seniorene ved Madserud sykehjem får servert «ekte» kaffe. Ikke rart det ga skikkelig mersmak.

Klikk på bildet for å forstørre.

– TRIVELIG OG SOSIALT: Rolf Taugbøl, Ingrid Østby, Anne Berit Kvisly Østmoe og Bjørn Jenssen var svært fornøyde med dagens kopp.

Klikk på bildet for å forstørre.

FØRSTE GANG: Arild Johnsen, Rudi Myntevik og Leif-Ivar Haaland hygget seg med seniorene.

MADSERUD: – Foreløpig går det mye i både kaffe latte og kaffe mokka, men vanlig filterkaffe med skvett melk er definitivt også populært her, smiler kulturmedarbeider ved Madserud sykehjem, Rudi Myntevik.

Bak maskinen, som står for dagens bruneste gull, står en vaskeekte barista ved navn Leif-Ivar Haaland.

– Det er første gang jeg gjør dette på et sykehjem. Det er utrolig hyggelig å være her og det har jo vært så populært. Du skulle sett den køen det var isted, sier Haaland.

LES OGSÅ: Boligprisene i Oslo fortsetter å stige

Fra espresso til bålkaffe

Kø er det fortsatt i det undertegnede journalist er på plass. Litt utenfor begivenhetenes sentrum står Arild Johnsen fra Espresso mobile – mobile kaffebarer.

Når det kommer til hva man kan få servert i en kaffekopp, er det tydelig lite denne mannen ikke vet.

– Kaffe er på ingen måte bare kaffe. Bare se på mine egne svigerforeldre; i en alder av 93 og 84 år har de fått en splitter ny trakter og kaffekvern.

Med fersk, deilig kaffe hver eneste dag, ser nå deres kaffe-verden helt annerledes ut, sier Johnsen.

Han snakker om kaffe, men kunne like godt ha snakket om god vin.

– Kaffetrendene er i stadig forandring. På Maaemo restaurant er det nå bålkaffe som gjelder. Det er spennende å følge utviklingen. Man vet sjelden i hvilken retning det går, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Opprørt over forholdene på barnekrisesenter

Annerledes formiddag

Haaland tar i mot bestillinger på løpende bånd; kaffe latte, mokka, cappuccino, espresso og dobbel espresso. Det går så kaffen spruter, eller, vel.

– Ja, dette var deilig – også var det noe helt annet. Det er alltid hyggelig når det skjer noe som er litt utenom det vanlige, sier Rolf Taugbøl.

Han nyter en deilig nylaget kaffe med vennene Anne Berit Kvisly Østmoe, Ingrid Østby og Bjørn Jenssen.

– Jeg må si jeg synes kaffe latte er veldig godt. Den er mild, men likevel smaker den virkelig kaffe, sier Østmoe.

Kulturmedarbeider Rudi Myntevik er strålende fornøyd med dagens «happening». Kaffekvernen har utvilsomt gått varm de siste timene.

– Det er morsomt når det blir så populært som dette tydelig ble. Det frister til å fortsette å tenke nytt, avslutter han.

LES OGSÅ: Dyr er som barna våre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.