RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn er det viktigste vi har

Det er bra at det er skolestart midt i lokal-valgkampen. Slik at vi ikke glemmer det aller viktigste midt oppi alt det andre viktige. Svært mange barn har en skolevei som er for farlig. Hvert femte barn kjøres til skolen av foreldre som ikke tør å la ungene gå eller sykle. Likevel skjer det ulykker f.eks der en ellers trygg sykkelvei krysser en bilvei.
Tallet på barn som opplever skoleveien som farlig er fordoblet på fem år. Slik kan vi ikke ha det. Vi er nødt til å ta tryggheten på skoleveiene mer på alvor. Kravene fra foreldrene til oss lokalpolitikere må bli sterkere. Kravene fra lokalpolitikerne til rikspolitikerne må bli sterkere.
At trailere kommer fortere fram (les: bygging av motorveier), er vel ikke viktigere enn ungers liv og helse? Det finnes penger til å sikre skoleveien hvis vi prioriterer rett! Men vi voksne kan gjøre mer enn å peke på andre. Vi kan være gode eksempler ved selv å gå eller sykle til jobben. Vi kan gå skoleveien sammen med de minste barna. Vi kan ta mer hensyn til myke trafikanter når vi kjører bil. Vi kan slutte å kjøre barn til skolen for å spare tid sjøl. De mange travle foreldre som kjører ungene, gjør skolegården farligere. Vi kan delta aktivt i de mange sikkerhetskampanjene som drives av skolen og andre.
Det er så positivt når barn og foreldre (og lærere) opplever skoleveien som trygg. - Barna lærer seg å ferdes i trafikken. -Å gå og sykle er bra for helsa for ung og gammel.
-Mindre kjøring av barn gir tryggere trafikk, mindre klimagassutslipp og mindre støy.
Det er ikke bare skoleveien som er preget av at samfunnet er planlagt mer for bilisten enn for barna. Ei undersøkelse viser at tre av ti bybarn har farlig vei til lekeplassen, og at andelen med utrygg vei til huskene har økt de siste årene. Så også her må vi ta oss sjøl i nakken. Det positive er at vi kan gjøre mye i vårt eget nabolag. Jeg vil være et barneombud i eget parti og i Bu- Alna i kommende periode. Jeg vil være vaktbikkje og masekopp og dugnadsarbeider for tryggere oppvekst for barna der jeg bor.

Inger Lovise Masternes
Senterpartiets 1. kandidat Bu Alna

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere