RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn født sent på året rammes


Endre Stiansen entret talerstolen under åpen halvtime, fordi han ønsker et mer oversiktlig og rettferdig barnehageopptak.
Endre Stiansen entret talerstolen under åpen halvtime, fordi han ønsker et mer oversiktlig og rettferdig barnehageopptak.
Endre Stiansen ble hørt, men fikk ingen lovnader fra Østensjø bydelsutvalg da han påpekte forskjellsbehandlingen av barn født sent på året.

BØLER: Barn født sent på året blir systematisk forskjellsbehandlet av Oslo kommune i barnehageopptaket, hevdet pappaen Endre Stiansen under åpen halvtime i Østensjø bydelsutvalg mandag.

Ønsker enklere system

Med de nye ansiennitetsreglene og en kvote barn for hvert årskull er det alltid de som er født sent på året som rammes. Med de gamle reglene var det i det minste en tilfeldig urettferdighet, sa han oppgitt fra talerstolen.

Stiansen påpekte også at det er vanskelig å forstå saksgangen i barnehageopptaket.

Jeg skulle ønske det var et mer oversiktlig og transparent system, som også kunne si noe til oss foreldre om hvor det er strategisk lurt å søke om plass, foreslo han.

Følger reglene

Barnehagesjef Tommy Grotterød svarte at Bydel Østensjø er kjent med at Oslo kommune ønsker å rette opp det mange opplever som lite rettferdig.

Bydelen kan gjøre lite. Vi følger reglene og ser at de kan slå uheldig ut på flere måter. Jeg håper reglene blir enklere og mer i tråd med det man anser som rettferdig. Vi har de samme oppfatningene om at det nye systemet ikke er perfekt, og det samme mål som deg om at det skal bli mer rettferdig, svarte Grotterød.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere