*Nettavisen* Nyheter.

Barn hjalp bøker på flyttefot

Samuel (foran), Yves og Margit fra Knausen barnehage ledet an boktoget fra de gamle brakkene til det nye biblioteket på Lambertseter. Alle hadde valgt ut noen av sine favorittbøker for å sikre seg om at bøkene kom trygt frem. Foto: Alle foto: Kristin Trosvik

Barnehagebarn hjalp til med det siste flyttelasset til nye Lambertseter bibliotek.

Klikk på bildet for å forstørre.

Cirka 50 barnehagebarn hjalp til med det siste flyttelasset til biblioteket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Emil (t.v.) kikker på bøker mens Ruben (t.h.) arkiverer. Begge fra Tyrihans barnehage.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mathilde fra Steinspranget arkiverer sin bok.

Klikk på bildet for å forstørre.

ØNSKER VELKOMMEN: Fire av de ansatte ved Lambertseter bibliotek. (F.v.) Frid Hamsun, Kirsti Fjær, Päivi Särkelä og Ingerid Christensen.

LAMBERTSETER: 50 unge representanter fra barnehagene Tyrihans, Knausen og Steinspranget ga en hjelpende hånd da de aller siste bøkene fra bibliotekbrakkene skulle flyttes til det flunkende nye biblioteket på Lambertseter forrige uke.

– Vi synes det var en så god idé. Dette kommer de til å huske når de kommer hit, at «den boken la jeg på plass», sier avdelingsleder på Lambertseter bibliotek, Päivi Särkelä.

Boktog

Det var de aller siste barnebøkene som skulle flyttes forrige torsdag. Barna fikk plukke et par av sine favorittbøker hver før de på rekke og rad marsjerte til det nye biblioteket. Boktoget endte på den nye filialen der barna hjalp til med å sorterte bøkene alfabetisk.

– Et helt konkret eksempel på brukermedvirkning. Vi ønsker at barna skal føle eierskap til det nye biblioteket fra første dag, sier Särkelä. Barnehagene kom selv med ideen for å forsikre seg om at de bøkene de selv setter pris på ikke blir borte på veien.

Åpningsfest

Når det nye biblioteket åpner tirsdag den 12. oktober blir det uten tvil langt mer tumleplass for bokglade barn og voksne. I brakkene hadde filialen 300 kvm, i det gamle biblioteket litt under 600 kvm.

Nå får de en flate på hele 1200 kvm.

– Vi kommer til å satse sterkt på barn og unge, sier avdelingslederen og lover en stor åpningsfest førstkommende tirsdag.

– Vi har to personer fra fortellergruppen FabelAkt som kommer på formiddagen. Til dette arrangementet har vi invitert SFO og barnehager i nærmiljøet. Klokken 12.00 åpnes dørene for publikum og klokken 13.30 kommer byråd Torger Ødegaard for å bistå med den offisielle åpningen. Under åpningsseremonien vil også lokale kulturkrefter bidra, forteller Kari Ravnås, regionsjef i Deichman.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.