Gå til sidens hovedinnhold

Barn hjelper barn

Elever på Kampen skole samlet inn 30 333 kroner til SOS-barnebyer sitt Oslohus-prosjekt i Zambia. Vi er veldig fornøyd med at vi kan hjelpe andre barn, sier elevrådsleder Maria Teigen i sjuende klasse på Kampen skole.

Det var i forbindelse med FN-dagen 24.oktober at elevene hadde fått i oppdrag om å jobbe hjemme, hos naboen eller andre bekjente, der inntektene skulle gå til SOS-barnebyer sitt Oslohus-prosjekt i Zambia.

Fredag 28.november var det høytidlig overrekking av pengene elevene hadde samlet inn. Fagansvalig i SOS-barnebyer Norge, Lene Moen Vik, møtte elevrådet på Kampen skole der hun ga de en innføring på hva pengene skulle gå til.

Frivillige for SOS-barnebyer i Oslo har et eget hus de skal finansiere i Zambia, som vi kaller Oslohuset. Her bor det en dame som heter Rebecca som har ansvaret for 12 unger. Det ble åpnet 7.oktober og er enda ikke ferdigbetalt. Derfor er vi veldig glad for de pengene dere har samlet inn, sa hun til elevrådet.

Glade arbeidere

I tillegg til å snakke om hvordan forholdene var i Zambia i forhold til Norge, ønsket Lene å vite hva elevene i elevrådet arbeidet med under innsamlingen.

Jeg vasket hele leiligheten og ryddet hos mormor, sa Maria Teigen.

Jeg vasket til og med søsteren min sitt rom, fortsatte Lea Martins.

I tillegg til husarbeid, hadde flere elever solgt kaker og lodd for den gode saken.

Flott initiativ

Til slutt ble det overrekking av hjemmelagde penger som tilsvarte den summen skolen hadde satt inn på konto.

Vi er veldig fornøyd med innsatsen og pengegaven vi har fått med dere. Pengene kommer veldig godt med, sa Lene til elevene da hun takket hver enkelt.

Til Østkantavisa fortalte hun at de så langt har samlet inn ca 400 000 kroner til Oslohuset i Zambia. Totalt kostet huset 900 000 kroner.

Oslo-skolene har bidratt veldig mye i vårt arbeid. Barn er flinke til å engasjere seg i slike saker, sier Lene til Østkantavisa.

Lærer Beate Vatnbakk, som har ansvaret for elevrådet på skolen, kom også med en gladlig nyhet til SOS-barnebyer.

Vi ønsker å bidra til dette huset hvert eneste år, var hennes beskjed til Lene.

Les mer om prosjektet på www. SOS-barnebyer.no

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021