Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn hjelper eldre

Blid: Bruker Grethe Bråten synes det er stor stas å få besøk fra Mortensrud skole. Daglig leder Hanne Hodnebrug til venstre. Foto: Ivar Brynildsen
Blid: Bruker Grethe Bråten synes det er stor stas å få besøk fra Mortensrud skole. Daglig leder Hanne Hodnebrug til venstre. Foto: Ivar Brynildsen
I ti år har elever fra Mortensrud skole kommet til Kantarellen dagsenter for å hjelpe de eldre og for å lære.

Kaken kommer: Maria Quereshi på vei med kake til de eldre.

Gamle ting: Alle elevene samlet blant gamle gjenstander på Kantarellen. Elevene er Vibita Sivasambu, Maria Qureshi, Hajr Hussain, Aisha Khaliq, Sigrid Madslien, Karwan Mam Hassan, Iyangaran Markandu, Ramazan Baysal og Mehmet Kaan Inan. Helt til venstre står Quang-Tam Huynh som var på Kantarellen for å underholde på piano.

MORTENSRUD: – Over 600 elever har vært innom her i løpet av disse ti årene, forteller daglig leder Hanne Hodnebrug.

– En eneste gang har jeg vært misfornøyd med en elev. Alle andre har vist respekt for eldre, glede over å få gjøre en innsats, og interesse for det vi forteller, sier Hodnebrug. Når Nordstrands Blad er innom suser ni blide elever rundt i den store spisesalen med marsipankake til alle de eldre på senteret. Her er det ingen som tøyser. Etterpå bærer det en tur inn i gamlestua der de skal lære om Norge i gamle dager.

– Vi har et samarbeid med Mortensrud skole, om at elevene kommer hit og får informasjon om hvordan vi driver eldreomsorg, og om norsk religion.

– Det er så mange som tror at barn med annen etnisk bakgrunn enn norsk ikke snakker norsk. Min erfaring er at ungene som kommer hit snakker nydelig norsk, og at de kan veldig mye innenfor mange fagområder. Også er de høflige og flotte unger. Vi sørger alltid for å fortelle litt om hvilke yrkesgrupper som jobber her på Kantarellen, sier Hanne Hodnebrug.

Trenger flere hender

– Håpet er jo at noen av dem som er innom velger en utdanning som etterspørres her. Mange av barna sier de trives med å hjelpe eldre, sider Hanne Hodnebrug.

– Nå begynner Kantarellen å få eldre innvandrere som beboere og brukere av dagsenteret. Da er det ekstra verdifullt å få besøk av elevene fra Mortensrud. En kvinne fra Somalia blomstret da hun kunne snakke sitt eget språk med en elev på besøk. Det samme har vi sett med andre nasjonaliteter, sier Hanne Hodnebrug.

Må fortsette

Hun håper samarbeidet med skolen fortsetter i ti år til. Minst. Dette ukentlige møtet mellom eldre og barn i samme bydel beriker alle involverte og skaper mye glede.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!