RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn i livsfarlig lek på taket av Kjelsås skole


LIVSFARLIG LEK: Rektor ved Kjelsås skole tar aktiviteten på alvor. Guttene på dette bildet anslås å være i 8- til 12-årsalderen.
LIVSFARLIG LEK: Rektor ved Kjelsås skole tar aktiviteten på alvor. Guttene på dette bildet anslås å være i 8- til 12-årsalderen. Foto: Foto: Privat
– Vi må få klarhet i hvor de kommer seg opp på taket slik at vi kan få satt opp hindringer, sier rektor ved Kjelsås skole, Mette Rasmussen.

KJELSÅS: Avisen har vært i kontakt med flere forbipasserende og naboer, som forteller at det stadig, særlig i helgene, blir observert lekende barn på skolens tak.

Bygningen er på flere etasjer og tipseren mener det er cirka tre til fire fra den høyeste siden ut mot Asbjørnsens vei. Guttene som i går ble observert er i 8- til 12-årsalderen.

Gjennom flere helger denne vinteren har det blitt sett lekende barn på skoletaket.

Naboer forteller at de har kontaktet Kjelsås skole, senest forrige mandag etter observasjon av lekende barn på taket søndagen før.

LES OGSÅ: Fra tjuvradder til havkrabber

– Må reagere

– Jeg har fått en melding om at dette har skjedd tidligere så her er det helt klart at vi må reagere. Denne typen aktivitet på skolens område er fryktelig skremmende og jeg tør nesten ikke tenke på hva som kan komme til å skje, sier Rasmussen.

Hun er takknemlig for at folk i nærmiljøet er observante og at de gir beskjed når slike ting skjer utenom skoletid.

– Vi vet jo ikke hvem dette er; om det er elever ved denne skolen, eller om det er noen andre som tar seg opp på taket, men vi ønsker uansett å få satt en stopper for dette så raskt det lar seg gjøre, sier Rasmussen og fortsetter:

– Jeg vil nå ta kontakt med Undervisningsbygg, som har ansvaret for bygningen, for å se på hva vi kan gjøre. Forhåpentligvis kan det gi svaret på hvordan disse barna tar seg opp på taket.

– Med den informasjonen kan vi få satt opp hindringer slik at denne aktiviteten tar slutt.

LES OGSÅ: – Sparing vil ramme norskopplæringen

Ny skole

Det var i går ettermiddag at det igjen ble observert barn lekende og løpende på skoletaket.

11. oktober 2010 ble skolens elever omplassert til Engebråten skole og en omfattende ombygging ble iverksatt. Høsten 2012 sto en ny skole klar med plass til 790 elever.

Skolen har ny fleridrettshall og en barnehage med 170 plasser er integrert i bygget.

NB! I mail til avisen forteller Rasmussen at Undervisningsbygg har blitt kontaktet og at de vil sette i gang strakstiltak.


Flere saker fra dittOslo:

Veiarbeid på E6 i ett og et halvt år framover

Nå kan du bo med Edvard Munchs utsikt

Dette kan bli «nye Majorstuen»
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere