RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn liker jujutsu

Barn i alle aldre fikk en liten innføring i jujutsu da Kick Kampsportklubb åpnet dørene sine på Grünerløkka.

GRÜNERLØKKA: Vi hadde åpent hus for alle barn i nabolaget, og det kom barn fra tre år og oppover. Noen var der i en halvtime, mens andre ikke ville gå hjem, sier Solveig Engbakk i Kick Kampsportklubb.
Hva gjorde barna?
De fikk prøve selv og lære å falle uten å slå seg, å sparke og slå på puter og de lærte å komme seg løs hvis noen holdt dem fast. Foreldrene sto ved siden av og ble ganske overrasket og stolte over å se hva barna deres faktisk fikk til etter så kort tid, forteller Engbakk.
I tillegg var vi så heldige å få besøk av landslaget i jujutsu, som holdt en forrykende oppvisning for oss med både imponerende showteknikker og realistisk kamp, sier Engbakk.
For de yngste søker man generelt en god balanse mellom lek og disiplinert trening. Jujutsu skal gi svært allsidig aktivitet, som er viktig i barneårene for å øve opp motorikk og kroppsbeherskelse.
Barn og unge utgjør en stor prosent av medlemmene i jujutsu-miljøet og de aller fleste klubbene i landet har barnepartier. Noen har også egne partier for ungdommer. Det er også en egen modul i Norges Kamsportforbunds trenerkurs hvor instruktørene kan lære mer om hvordan trene barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere