RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn på skattejakt fant tyvegods


Trolig var det tyvegods barna i Korsvolltoppen kom over da de var på skattejakt på «Tyskertoppen».
Trolig var det tyvegods barna i Korsvolltoppen kom over da de var på skattejakt på «Tyskertoppen». Foto: Foto: Korsvolltoppen barnehage
Det var ikke gullsmykker og bilnøkler barna i Korsvolltoppen egentlig lette etter da de var på skattejakt på Tyskertoppen. Men dét var hva de fant!

KORSVOLL: De 15 barna fra Korsvolltoppen barnehage var nemlig på «geocaching», en «internett-skattejakt» der man ved hjelp av GPS-koordinater leter etter utlagte bokser med en loggbok (se faktaboks), på onsdag.

Tyvegods

– Vi har ikke prøvd geocaching tidligere. Først trodde vi at vi hadde funnet «skatten» vi lette etter, men det viste seg å være en litt annen type skatt, sier barnehageassistent Bendik Kaufmann Olsen.

Skatten barna kom over var mer av Kaptein Sabeltann-kaliber. I en pose, stappet ned mellom steiner og en stubbe på «Tyskertoppen», bare noen hundre meter fra barnehagen ved Havnajordet, lå det glinsende ringer, øredobber, smykker, armbånd og nøkkelen til en Citroën.

Les om mer som er stjålet på Korsvoll: – Dette må være pøbelstreker

Noen som savner det?

Olsen kan ikke på stående fot anslå hva smykkene er laget av, men mener det kan være både gull og sølv. At det er tyvegods det er snakk om, mener han det er liten tvil om.

Derfor ble det mye snakk om tyver i barnehagen resten av dagen.


– Barna er veldig opptatt av tyver, så denne turen ble ekstra spennende. De yngste syntes nok også det var litt skummelt. Tilbake i barnehagen snakket vi om hva vi skulle gjøre, og alle fikk se på det vi hadde funnet. Vi ble enige om at det beste nok var å ringe politiet, sier Olsen.

Ideene om hvorfor «skatten» var gjemt i skogen, er mange blant barna på Korsvolltoppen:

– Kanskje tyvene ikke var fornøyde med fangsten, og la igjen dette for å finne mer? Kanskje er det en gullsmed der ute som savner smykkene?

Hvis ikke vet de i alle fall om én bestemor som ikke kan finne smykkene sine.

– Men vi hadde aldri funnet dette om vi ikke hadde lett. Det var godt gjemt, sier Olsen, som tror «skatten» kan ha ligget ute en stund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere