RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehagebyråd Torger Ødegaard (H)
Barnehagebyråd Torger Ødegaard (H)

Barn skal busses til Bredtvet

Barn skal nå skysses med buss gjennom byen for å komme seg til barnehagen på Bredtvet.

Bredtvet: Rundt 3000 barn står i barnehagekø i Oslo. Særlig bydelene i sentrum sliter med å skaffe barnehagetomter, og man har vært nødt til å tenke alternativt for å kutte de lange køene.

- Mye mer plass

Antakelig blir blir de første barna fra St. Hanshaugen og Grünerløkka allerede til våren fraktet i buss til Bredtvet for å gå i barnehagen.

- De aller fleste barna skal fortsatt gå i barnehage i sitt nærmiljø, slik blir det også i fremtiden. Men barnehagen på Bredtvet blir ikke noen nestbest løsning. Foreldre som velger å ha barnet sitt der, skal få noe annet enn de ville fått i sin bydel. For eksempel mye mer plass å boltre seg på og store, grønne uteområder, sier barnehagebyråd Torger Ødegaard (H) til Aften.

- Belastende for barna

Nestleder i utdanningskomiteen, Kjell Veivåg (V) er skeptisk til løsningen.

- Jeg tror det er belastende for barna, det er i ytterkanten av det man bør utsette barn for. Men, når det er sagt: Hvis foreldre synes dette er greit, er det en frihet folk må få, sier Veivåg til Aften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere