*Nettavisen* Nyheter.

Barn søker grafittivegg

HVILKEN VEGG KAN BARNA MALE PÅ? Anette Giertsen fra Redd Barna er på jakt etter en vegg i byen. På denne skal grafittikunstner Espen Henningsen male opp et kunnskap barn fra 13 land har samarbeidet om. Og utrykket er fred.

60 barn fra verdens kriker og kroker skal tegne fredsbudskap. Nå leter Redd Barna etter en grafittivegg å male kunstverket på.

OSLO: – Jeg kom plutselig på at det ville være en god idé å la alle se fredsutrykket. En grafitti til ettertanke, sier Anette Giertsen i Redd Barna.


60 barn og ledsagere fra Afrika, Latin-Amerika, Nord-, Sør- og Øst-Europa ankommer Oslo før helgen.

Sammen skal de lage en skisse med fredsutrykk, og denne skissen skal bli en grafitti. Det eneste som mangler er en vegg i Oslo by.

Får hjelp av grafittikunstner

Fram til 16. mai skal barna være aktører på seminar for barn om fredsarbeid. 13 land, inkludert Norge, er representert og barna er mellom 12 og 18 år.

En sentral del er å fortelle tankene og erfaringene sine om krig og fred gjennom dans, tegning eller sang. Og det er nettopp tegnebiten Redd Barna nå vil ha opp på en vegg.

Alt er klart, barna skal lage skissene, og grafittiartist Espen Henningsen skal sørge for å få mesterverket opp på en vegg i byen.

– Vi har alt, men vi mangler en vegg, sier Giertsen.

Vil til Vulkan

Giertsen forteller et eksempel fra Guatemala, der barna i en landsby malte sine opplevelser fra borgerkrigen på vegger.

– Slikt blir gjort i flere land. Vi ønsker at dette skal bli et positivt utrykk med gode fredsbudskap, sier Giertsen.

Hun avslører at drømmen er å få male opp kunstverket på en vegg der det både er boliger, næringsliv og kultur.

– Vulkan er et veldig godt eksempel på et slikt sted.

Alle barna skal bo med sine ledsagere på Haraldsheim. Det globale seminaret er det første Redd Barna arrangerer. I løpet av fem dager vil de dele erfaringer og komme opp med konkrete forslag til hvordan barn og unge kan bidra i fredsarbeid.

– Barn har fornuftige tanker

Det hele avsluttes med en fest i Rodeløkken kolonihage.

Det globale seminaret er et ledd i fredsarbeidet Redd Barna har drevet med siden 2006. De startet med undersøkelser og studier av barn i Uganda, Nepal Bosnia-Herzegovina og Guatemala.

– Vi ville finne ut hvordan barna reagerte i situasjoner med konflikt og fredsbygging. Barna var selv aktive og ble inkludert, forklarer Giertsen.

Hun forteller at barn gjerne vil være aktive i fredsbyggende arbeid.

– Barna har mye å bidra med, og de har mange fornuftige tanker. Å kunne få alt dette i et maleri på en vegg som alle kan se ville vært fantastisk. Et uttrykk med tilgivelse, inspirasjon og fred.

ANDRE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

Gir 400.000 til Vålerenga og jobbsøkende ungdom

Mindreårige får alkohol av eldre venner

Er Simen verdens yngste improvisatør?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag