*Nettavisen* Nyheter.

Barna bygger amfi på Sinsen

Elever ved Sinsen skole brukte siste del av sommerferien til å være byggingeniører.

SINSEN: Det er i samarbeid med NCC at Sinsen skole arrangerte Barnas Byggeskole.

Totalt femti barn i alderen 8-12 år deltok, og på avslutningsdagen kom byrådsleder Stian Berger Røsland (H) på besøk for å se på det flotte amfiet elevene har bygget.

UNG I OSLO? Følg dittOslos ungdomsredaksjon her!

Profesjonell hjelp

Amfiet ble bygget etter skolens ønske. De har fått hjelp av profesjonelle snekkere til å gjøre grovarbeidet, men elevene har skrudd og spikret store deler.

Elevene bygger også stoler, krakker og esker som de kan ta med hjem.

Uka har inneholdt undervisning i HMS og førstehjelpskurs. I tillegg har det vært satt av tid til lek og læring på alternative måter. Elevene bruker for eksemepel millimeterpapir og planlegger prosessene før byggingen starter.

Byrådsleder Stian Berger Røsland kom for formelt å «åpne» amfiet sammen med rektor Jan Petter Braathen slik at det var klart til første skoledag.

Etter åpningen var det arrangert fest med grillmat og brus for både elever, og foreldre.

LES OGSÅ: Er du vår «taxipassasjer» i valgkampen?

Stor glede av amfiet

– Det er utrolig hyggelig å få være her og se den flotte jobben barna her har gjort i løpet av en sommeruke. Dette amfiet vil skolen ha stor glede av, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

– For Oslo er det viktig at skolen bidrar til at elevene lærer på flere måter, og vi tror at prosjekter som dette bidrar til økt interesse for både teorien og byggingen. Å få møte både yrker og ny tilnærming til teoretiske problemstillinger er nyttige, og noe vi ønsker at elevene skal oppleve i Oslo-skolen. Forhåpentligvis vil dette øke interessen for yrkesfag på lang sikt, sier byrådslederen.

Barnas byggeskole kombinerer sommeraktiviteter og praktiske fag.

– Dette vet vi barna setter pris på. Og tilbakemeldingene er at både jenter og gutter snekrer som aldri før i etterkant av byggeskolen, forteller prosjektleder for Barnas Byggeskole i Oslo, Trude Wetaas, som deltok på overrekkelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.