RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barna drukner i gresset

Barna i Paal Bergs vei midlertidige barnehage kan ikke bruke gresskråningen ved barnehagen fordi Omsorgsbygg somler med å klippe den.

Skullerud: Dette er tjenesteutsetting i sin minst effektive form. Det er sikkert slike problemer i hele byen, og dette er bare ett av mange eksempler på at det i en eksplosiv utbyggingsperiode går litt over stokk og stein, fortviler Sven Ove Bakke i samarbeidsutvalget (SU) om det lange gresset i skråningen over Paal Bergs vei midlertidige barnehage.

Skråningen på oversiden av barnehagen kunne vært boltreplass for de 31 barna i barnehagen, men gresset er så høyt at barna forsvinner. Dessuten er det brennesler og lupiner med giftige frø i skråningen.

Resultatløs purring

Det er Omsorgsbygg som er ansvarlig for vedlikehold av barnehagen og utearealet. Både styrer i barnehagen, Knut Servold og SU-representanter i barnehagen har i lengre tid forsøkt å få den kommunale etaten til å klippe gresset. Men da Nordstrands Blad var innom onsdag var gresset fortsatt like høyt.

Jeg har purret på Omsorgsbygg i flere uker. De sier de skal gjøre det, men det skjer ikke noe, sier Knut Servold. Den midlertidige barnehagen åpnet 28.januar i år har i dag 31 barn i tre avdelinger. Fra august blir de 45 barn.

Dårlig tilrettelagt

Uteområdet er forholdsvis dårlig tilrettelagt og sandkassa er det eneste lekeapparatet som fungerer. Det ble satt opp stativ til en huske for noen uker siden, men dette må godkjennes før huskene kan monteres og barne kan leke i dem. Også dette har Omsorgsbygg ansvar for.

Utearealene er ikke optimale for så små barn som går i denne barnehagen. Gresset må klippes og husken må monteres. Vi ønsker bare et mer barnevennlig uteområdet, sier Sven Ove Bakke og Shahin Manjothi, også hun SU-representant.

Barnehagen er ifølge SU-representantene veldig romslig og bra utstyrt innvendig, men på varme dager blir det uutholdelig varmt på det lille, asfalterte utearealet nær veggen til barnehagen. På grunn av de dårlig tilrettelagte utearealene må barnehagen benytte nærområdet til lekeplass og turområde. Spesielt i den varme perioden for to uker siden måtte barna og de ansatte dra utenfor barnehagen for å finne skygge.

De fleste foreldrene er veldig innforstått med at vi må benytte nærmiljøet, sier Knut Servold.

Omsorgsbygg er eier av barnehagen og dermed ansvarlig for vedlikehold. Vedlikeholdet utføres likevel ikke av Omsorgsbygg, men er satt bort til eksterne kontraktører.

Avdelingsdirektør Per Morten Johansen i Omsorgsbygg kjenner ikke til denne konkrete saken, men synes det er veldig merkelig at det ikke er klippet gress i barnehagen. Jeg skal ta tak i dette og sørge for at gresset blir klippet mandag, lover Per Morten Johansen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere