Barna får gå på Bestum skole

Marius Kragstad (til venstre) og John A. Bakke sammen med andre foreldre protesterte hardt mot planene å flytte elever fra Bestum skole til Lysejordet skole og senere til Bjørnsletta skole. Nå er de hørt av Utdanningsetaten. Foto: Vidar Bakken

Marius Kragstad (til venstre) og John A. Bakke sammen med andre foreldre protesterte hardt mot planene å flytte elever fra Bestum skole til Lysejordet skole og senere til Bjørnsletta skole. Nå er de hørt av Utdanningsetaten. Foto: Vidar Bakken

Flere foreldre protesterte mot at barna skulle rykkes opp fra sitt nærmiljø og få lang og farlig skolevei til Bjørnsletta skole. Nå beholdes foreløpig skolegrensene for Bestum skole.

BESTUM: Flere elever som skulle begynne på Bestum skole dette skoleåret risikerte å starte på Lysejordet skole, for så å bli overført til nye Bjørnsletta skole, som åpner i 2014. Dette hadde bakgrunn i at kapasiteten på Bestum skole var sprengt kommende skoleår.

Utdanningsetaten ønsket å plukke ut de elevene som bodde opp mot Ullernchausseen, nærmest Bjørnsletta skole, for så å innlemme elever fra dette området i en permanent ordning med nye skolegrenser.

Hva skal jeg si?

Dette vakte bestyrtelse blant flere foreldre, hvor deres barn skulle bli rykket opp fra sitt naturlige nærmiljø. Flere møter med Utdanningsetaten og skolenes ledelse førte ikke frem til løsning. Ett av forslagene var å bruke menighetshuset ved siden av skolen som avlastning for elever.

Marius Kragstad og John A. Bakke representerte fortvilte foreldre i et intervju med dittOslo. De kunne fortelle om barna som gledet seg til å begynne på Bestum skole .

– Nå vet jeg ikke hva jeg skal si til min sønn som gleder seg sammen med de andre i barnehagen til å begynne på skolen med kameratene sine, sa Kragstad blant annet.

Takknemlige

Etter at Utdanningsetaten har gått gjennom alle høringsuttalelser, har etaten skiftet mening. De tidligere skolegrensene for Bestum skole forblir uendret.

– Vi er veldig takknemlige for at skolegrensene er opprettholdt, og at situasjonen dermed har løst seg for skolestarterne kommende høst. Samtidig er vi bekymret for 2009-kullet, som er veldig stort. Vi håper og tror at Utdanningsetaten og skolens ledelse tar tak i situasjonen, slik at også disse barna kan starte på sin nærskole.

– Vi må takke alle som har bidratt og støttet vår sak, og er glade for at skolebyråden engasjerte seg, Utdanningsetaten tok seg tid til å høre på oss, og den velvilje Ullern menighet har vist oss.

Det sier Cecilie Brænd Hekneby og John A. Bakke i en kommentar til dittOslo.

Tre separate volumer:
Slik ser utbyggerne for seg nye Bjørnsletta skole.

Les også:

I brakker på Øraker skole

17. mai på Bestum skole

Bestum-rektor fikk kyss av ordføreren

Lyst, kult og fint på Bestum skole

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.