*Nettavisen* Nyheter.

Barna hyllet Pippi

Astrid Lindgrens historie om den elleville rødtoppen har sjarmert millioner av barn over hele verden. Forrige torsdag arrangerte skolefritidsordningen på Løren "Pippiaden".

LØREN: Til høsten er det 100 år siden forfatteren ble født i Vimmerby i Sverige. Astrid Lindgren, som gikk bort i 2002, har i tillegg til Pippi gitt oss fortellingene om Emil i Lønneberget og Ronja Røverdatter.
Elevene ved skolefritidsordningene i bydel Bjerke har i løpet av våren blitt kjent med verkene til den folkekjære jubilanten gjennom musikk, kunst, teater og dans. I både mai og juni har det blitt arrangert fargerike utstillinger og konserter på de forskjellige skolene.

Lindgren-kunnskap

Lokalavisen Groruddalen tok i forrige uke tempen på "Pippiaden" på Løren skole og elevene var mildt sagt i ekstase. Den fartsfylte ettermiddagen var spekket med konkurranser og aktiviteter av ulikt slag. I tillegg ble det avholdt en eksklusiv Pippi-konsert på kvelden, hvor deltakerne både sang og danset.
SFO-leder Marianne Rangsvåg var godt fornøyd med begivenheten.
Det har vært krevende, men moro. Elevene har lagt ned en enorm innsats i arbeidet om Astrid Lindgren, og det virker som at de liker det godt. Konsertforberedelsene startet allerede ved påsketider, sier hun.

Sukkerspinn

Helene Aasgaard (7) og Jenny Medora Viken (9) var blant dem som hygget seg under "Pippiaden". Begge hadde kledd seg ut som Pippi, og de klarte nesten ikke å stå stille under intervjuet med Lokalavisen Groruddalen. De ville tilbake i den meterlange sukkerspinn-køen som slynget seg gjennom skolegården.
Pilkasting og tauhopping har vært kulest, sier Jenny fornøyd.
Å gå på stylter er også moro, fortsetter Helene.
Liker dere Pippi Langstrømpe, da?
Klart vi gjør det! roper de i kor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag