Barna jubler for ny brannstasjon på Smestad

Barna i Dalskroken barnehage fikk prøve seg som brannmenn. Foto: Vidar Bakken

Barna i Dalskroken barnehage fikk prøve seg som brannmenn. Foto: Vidar Bakken

Nå starter byggingen av ny brannstasjon på Smestad. Det er 40 år siden Oslo fikk ny brannstasjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Signering: Adm.dir. i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen (til venstre) har nettopp signert sammen med adm.dir. i AS ingeniør Gunnar M. Backe. I midten brannsjef Jon Myroldhaug. Foto: Vidar Bakken

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik blir den nye brann- og ambulansestasjonen seende ut i front.

Klikk på bildet for å forstørre.

Brannstasjonen blir oppført på den gamle tomten for gjenbruksstasjonen med innkjørsel fra Dalsveien.

SMESTAD: Det var signering av byggekontrakt for ny brann- og ambulansestasjon som sto i sentrum på tomten til den gamle gjenbruksstasjonen på Smestad tirsdag. Det blir en hypermoderne stasjon som skal huse både brannmannskaper og ambulansemannskaper.

3100 kvadratmeter

– Vi starter byggingen nå i januar og har beregnet åpning av stasjonen i juni 2011. Den blir på 3100 kvadratmeter og er kostnadsberegnet til 120 millioner kroner. Det er 40 år siden Oslo fikk en ny brannstasjon, så det er på tide, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg Oslo KF, Per Morten Johansen.

Han signerte kontrakten sammen med entreprenøren, administrerende direktør Frode Antonsen i AS Ingeniør Gunnar M. Backe.

Begynner å sige

Signeringen skjedde i en av brannvesenets ledebusser.

– Det å få en ny og effektiv brannstasjon er et stort løft for oss. Den gamle brannstasjonen begynner å sige over på siden, sier brannsjef Jon Myroldhaug i Oslo brann- og redningsetat.

Ute på tomten sto en av brannvesenets slangebiler oppstilt. Det var det noen barn som hadde oppdaget. Brannbiler har gjennom alle tider vært som en rød magnet for barn og det var den også for barna i Dalskroken barnehage som kom på besøk. Brannvesenets mannskap stilte villig opp og viste frem bilen. Ikke minst var det populært å få lov til å holde brannslangen mens vannet pumpet ut. I fremtiden vil de nok med spenning både se og høre utrykninger fra den nye stasjonen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.