*Nettavisen* Nyheter.

Barna strømmer til Fighter kickboxing

Arian(7), til venstre) begynte på Fighter for to måneder siden og stortrives. Her får han instruksjoner av trippel NM.mester Daniel Fossan. Foto: Foto: Knut Øydna

Får treningsveiledning av verdensmestere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fighter kikcboxing opplever stor pågang fra barn som har lyst til å bli medlemmer i klubben. Foto: Foto: Knut Øydna

BJØLSEN: Klubben har opplevd stor pågang de siste årene og kickboksing er i ferd med å bli en populær sport for den yngre garde.

– Vi har ikke gjort så veldig mye for rekrutteringen. Jeg tror folk har vært fornøyd når de har vært her og så har dette spredd seg på folkemunn, sier trener i Fighter, Daimi Akin.

Kult med Belter

Arian Beke begynte på Fighter for to måneder siden. Han hadde lyst til å prøve noe annet enn fotball og håndball.

– Jeg synes det var litt kult og anderledes enn andre idretter.Her kan vi sparke og slå, og så kan vi i tillegg vinne tøffe belter, sier Beke.

Treningen blir ledet av trippel norgesmester Daniel Armando Fossan og Adrian Beke synes det er stas å få trenings-veiledning av toppidrettsutøvere.

LES OGSÅ: Kickbokser ble historisk i NM

LES OGSÅ: Daimi Akin nominert til årets trener

– Det er gøy få hjelp av noen som er så gode. De forteller oss hvordan vi skal sparke og slå riktig. Vi lærer mye, sier Beke.

Landslagsutøverne bidrar

Daimi Akin mener det er viktig å bruke landslagsutøverne i Fighter i treningsarbeidet med de yngste.

– Vi bruker våre landslagsutøvere i treningen med de yngre. Da får de kvalitet på trening og det kan være med å gjenskape suksessen Norge har opplevd internasjonalt de siste årene. Verdensmestere som Thea Næss og Mette Solli har for eksempel vært med å bidratt, sier Akin.

LES OGSÅ: Thea sikret VM-gull i Tyrkia

Fighter kickboxing har inndelt barna i aldersgrupper og skreddersydd treningsprogram for best mulig progresjon etter hvert som de blir eldre.

– Vi har lagt en plan som skal føre til at de yngste får progresjon, og den planen har virkelig gitt resultater. Barna, foreldrene og trenerne er fornøyd med resultatene sier Akin.

Norge er rangert som verdens nest-beste nasjon i kickboksing internasjonalt, det har nok også bidratt til den økte pågangen i klubblokalet.

– Omtalen som disse dyktige landslagsutøverne får, har nok en viss betydning. Folk har fått med seg at det er høy kompetanse og bra tilbud i denne klubben og derfor blir nok tilstrømningen ekstra stor her,sier Akin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag