RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnas dag på Disen


Panto var det selvskrevne midtpunkt for barna som kom til Muselunden for å lære trikkevettregler. Her med barn fra Disengrenda barnehage. Foto: Jens Christian Sevaldsen
Panto var det selvskrevne midtpunkt for barna som kom til Muselunden for å lære trikkevettregler. Her med barn fra Disengrenda barnehage. Foto: Jens Christian Sevaldsen
Trafikksikkerhet og trikkevett stod i fokus da 646 barnehagebarn fra alle Oslos bydeler var samlet i Muselunden ved Disen forrige tirsdag.

Disen: Tidlig og grundig opplæring er viktig for å bli trygge trafikanter. Byens barnehager er flittige brukere av Trikken og vi synes derfor de små trafikantene fortjener ekstra oppmerksomhet, sier Tove Oskarsen fra Oslo Sporvognsdrift (Trikken). Dette er andre år på rad arrangementet gjennomføres.

Viktig vikeplikt

Trikkens maskot, Panto, kjent for alle dem som har vært med på omvisninger i trikkestallen på Grefsen, lærte barna om trikkevettreglene. Han og klovnen Knerten la særlig vekt på atferd på holdeplassen og at det er viktig å holde god klaring til skinnene, så trikken trygt kan kjøre forbi. Også i fotgjengerfeltet må du passe deg. - Dersom du er fotgjenger og skal krysse gaten, er det veldig viktig at du ser deg godt for. Selv om du går i et forgjengerfelt, har du vikeplikt for trikken, dersom du ikke har grønn mann.

Hoppeslott og magi

Som seg hør og bør bød værgudene på strålende solskinn denne dagen. Strålte gjorde også barna som fikk boltre seg i hoppelsott og minilekeland sammen med Panto og lekeonkler og -tanter fra Trikken. Det ble spilt musikk og barna med kreative anlegg fikk utløp for det både på tegnestasjonen og ved duplotorget. I tillegg holdt Knerten og Panto show for barna, der barna selv fikk hjelpe til med magien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere