RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnas herlige idrettsglede

Katrine Karlsen fyrer løs på treningen til Allsportgruppen i Nordstrand IF. Her samles barn med utviklingshemming. Søndag mottar de Idrettsprisen i Nordstrands Blad.

NORDSETER: Jeg er opptatt av at barna blir svette. Det skal ikke være noe dill, og de skal ha en treningseffekt av det de gjør. sier Kaja Giltvedt.
Hun er trener for Allsportgruppen i gymsalen på Nordseter skole, og til daglig jobber hun som fysioterapeut på seksjon for barnehabilitering ved Ullevål sykehus.
Jeg har vært med helt siden starten av i 2003, og jeg tok på meg denne jobben fordi jeg synes det ville være morsomt å trene barn med utviklingshemming. Behovet er stort, og dette er et veldig fint tilbud til denne gruppen, sier Giltvedt.
De fleste av barna i gruppen har downs syndrom, og det er en herlig gjeng med ivrige barn.

Viktig tilbud

Dette er en gruppe barn som har veldig behov for fysisk trening. Både på grunn av helsemessige årsaker, og som et sosialt tilbud, sier Giltvedt. Hva trener dere på?
Vi trener for å få bedre kondisjon, styrke, koordinasjon og ballferdigheter. Vi skal være innom mange idretter, og vi tilpasser aktivitetene etter barna, sier Giltvedt.
De positive opplevelsene er mange.
Det er veldig godt å se et velfungerende sosialt miljø. Både blant barna og familiene. Her har både barn og voksne knyttet vennskap. Og så har de en herlig idrettsglede, sier Giltvedt.

Stort behov

Christian Johansen sitter som leder i Allsportgruppen, og han var også med å starte gruppen sammen med Lions Nordstrand og idrettsforeningen i 2003.
Det startet med at jeg fikk en sønn med downs syndrom, og jeg så fort at han trengte et tilbud, sier Johansen.
Men for å gi et tilbud trengte man penger.
I så måte var Lions en katalysator for det, forteller Johansen.
Det hele begynte med 7-8 barn, men behovet viste seg å være stort. Nå er de i hvert fall tre ganger så mange, og har delt treningen inn i to grupper.
Det har spredd seg over hele byen, og vi har også barn fra blant annet Askim og Drøbak her, sier Johansen.

Vanlig idrett

Selv om barna har en funksjonshemming så gjør de akkurat det samme som andre barn.
Vi trener og spiller kamper. Vi deltar i turneringer, og så er vi selvfølgelig med i VIVIL-lekene, sier Johansen.
To ganger denne sesongen har gruppen spilt oppvisningskamp i pausen i en eliteseriekamp med Nordstrand 2000, de har hatt skidag på Grønmo og til høsten skal hele gjengen på sosial tur til Beitostølen.
Hva er målet med gruppen?
Målsettingen er å synliggjøre og normalisere det.
Johansen ser stor fremgang hos barna.
Det er viktig med motorikk, og jeg registrerer at det er mange som har utvilklet seg veldig mye siden første dag de kom hit. Barna trives veldig godt her, og her har de et miljø de kan utvikle seg i, sier Christian Johansen.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere