Gå til sidens hovedinnhold

Barnas situasjon på Gaza er uakseptabel

Da Dr. Fadel Abu Hein ved Gaza Community Health Center gjorde undersøkelser av 2286 barn mellom 8 og 14 år fra ulike deler av Gaza fant de urovekkende resultater. 87 prosent av barna er mørkeredde, 92 prosent har angst eller spenningstilstander, 76 prosent har adferdsproblemer, 70 prosent har depresjonstilstander og 34 prosent er sengevætere. Disse undersøkelsene ble gjort forut for de siste ukers bombeangrep og resultatene må sees i sammenheng med Israels brutale framferd mot folket i Gaza over lang tid.

Vi har ingen grunn til å tro at situasjonen har blitt bedre. Vi har alle hørt om familier som er utslettet, en FN-skole som blir bombet, og om barn som kravler oppå sine døde mødre mens israelske soldater står få meter unna uten å hjelpe.

Vi som barnehagearbeidere reagerer med vantro på hvor brutal Israels framferd er, og hvor lite hensyn det taes til sivilbefolkningen og ikke minst til barnas situasjon. Hvordan situasjonen virkelig er kan vi ikke vite da den israelske regjeringa har nektet internasjonale journalister og hjelpearbeidere å slippe inn i Gaza. Israel har ikke ønsket at verden skal få se de fulle konsekvensene av deres massebombing.

Gaza er avstengt fra omverdenen og er et av verdens mest folkerike områder. Å bombe der er som å sette fyr på et hus for deretter å låse døra. Sivilbefolkningen, hverken unge eller gamle, har mulighet til å rømme fra bomberegnet. Vi reagerer sterkt på hva dette gjør med folket i Gaza. Vi tenker selvfølgelig på alle de som blir drept, men også på de psykiske og fysiske skadevirkningene hos de gjenlevende.

Når vi vet hvilke psykiske problemer barna hadde før de siste grusomhetene begynte, er det vanskelig å fatte hvordan de har det nå. Vi krever at krigshandlingene avsluttes øyeblikkelig, at Israel avslutter okkupasjonen av Palestina og at hjelpearbeidere slippes inn. Gazas barn har lidd nok.Bård Follerås, Kenan Kurtulus, Babur Shahzad, Linda E. Wettre, Lotte Kalleberg, Rannveig Berge og Levi Flåterud

Barnehagearbeidere i bydel Nordre Aker

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar