RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I skar leir er det lagret opp mange brakkemoduler.
I skar leir er det lagret opp mange brakkemoduler.

Barnehage-brakker på Skar

Kommunen har plassert barnehagebrakker i Skar leir. Men ingenting er avgjort vedrørende Skar ennå, sier direktør for Eiendoms- og byfornyelsesetaten.

MARIDALEN: Nordre Aker Budstikke har fått vite at det nå er plassert langt over 100 brakkemoduler for barnehager i Skar leir. Men Etat for Eiendom og byfornyelse (EBY) kan fortelle at dette er snakk om en mellomlagring, og at ingenting ennå er avgjort i forhold til videre fremtid for den gamle Militærleiren i Maridalen.

Lagring

Bygningsmoduler (brakker, journ.anm.) plassert på Skar tilhører Omsorgsbygg Oslo KF, som er ansvarlig for utbygging/forvaltning av kommunale barnehager i Oslo. Dette er en ren mellomlagring i påvente av utplassering som barnehager andre steder i byen, sier direktøren for EBY, Gunnar Arne Leganger.

Etter det jeg har fått opplyst, skal over halvparten av modulene flyttes ut av Skar leir i juni, mens det er noe mer usikkert når resten forsvinner, sier Leganger, som legger til at en prosjektleder for Skars fremtidige bruk, snart er på plass.

Og prosjektlederen vil samarbeide tett med Omsorgsbygg, bydel og velforeninger om forslag om fremtidig bruk av Skar, forteller direktøren, som også legger til at etaten ikke har ansett det som nødvendig å varsle bydelen om opplagringen.

Bruk Skar-brakkene!

Ap-politiker, og Nordre Aker BU-medlem, Ivar Christiansen, har også sett brakkene på Skar.

Jeg har registrert oppslag tidligere denne uken om at Byrådet ikke har bevilget en krone til midlertidige barnehager i år (brakker, journ.anm.), samtidig som det fortsatt mangler tusenvis av Oslo-plasser. Jeg går utfra at byrådsavdelingen for kultur- og utdanning er klar over de opplagrede brakkene, som bør tas i bruk så snart som mulig for å hjelpe de som fortsatt står i den lange barnehagekøen, sier Christiansen.

Det har foreløpig ikke lykkes NAB å få en kommentar fra byrådsavdelingen, men følg saken - www.nordreakerbudstikke.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere