Barnehage og naboer i trestrid

STRIDENS EPLE: Trærne inne i Lindebergskogen barnehage er viktig for barna som vil ha skygge. Mens naboene er villige til å gå rettens vei for å få dem ferjet.

STRIDENS EPLE: Trærne inne i Lindebergskogen barnehage er viktig for barna som vil ha skygge. Mens naboene er villige til å gå rettens vei for å få dem ferjet. Foto: FOTO: Ivar Brynildsen

Lindebergskogen borettslag truer med rettssak for å få fjernet trær inne i Lindebergskolen barnehage. Ivar Brynildsen

LINDEBERG: Borettslaget har tidligere skrevet brev til diverse etater i Oslo kommune i forsøk på å få medhold i sitt ønske om mer sol. Lindebergskogen barnehage eies og drives av kommunen. Inne på området står det flere store trær, herunder minst to stroe bjerketrær.

Barnehagen ligger midt inne i borettslagets område. Trærne står tett inntil tomtegrensen. OBOS-advokat Terje Sjøvold skriver på vegne av borettslaget at trærne er en kilde til alvorlig bekymring av fem årsaker.

Del på Facebook

Fem grunner til fjerning

1. Bjørketrærne gir fra seg store mengder pollen som generer allergikere.

2. Trærne gir fra seg forurensninger som angriper panelet i borettslagets nærliggende rekkehus.

3. Trærnes størrelse frarøver naboer normalt dagslys.

4. Bjørketrærne feller løv om høsten som påfører borettslaget økte driftskostnader og naboene ulemper.

5. Trærnes betydelige størrelse utgjør et betydelig faremoment for bebyggelse og personer dersom de skulle falle overende.

Truer med rettssak

Advokaten minner om at borettslaget har skrevet til kommunen flere ganger for å få til en ordning om trærne, uten å nå frem. Kommunen mener trærne trengs fordi de gir skygge til barna i barnehagen. Det har naboene forståelse for.

Men borettslaget mener ulempene er større enn fordelene og at det er grunnlag for å kreve at trærne fjernes helt eller delvis. advokaten ber kommunen om også å vurdre å toppe trærne eller beskjære dem.

–Vi opfordrer kommunen til å utvise en viss fleksibilitet, skriver OBOS-advokat Terje Sjøvold. I motsatt fall må borettslaget vurdere å søke en rettslig løsning på denne konflikten, noe som neppe kan sies å være i partenes interesse, skriver han.

LES OGSÅ: Barnehager i Oslo: Se stor oversikt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.