RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Susann Kvien og sønnen Thomas viser frem hvor pøblene tente på.
Susann Kvien og sønnen Thomas viser frem hvor pøblene tente på.

Barnehage rammet av hærverk

Susann Kvien er lei av at pøbler herjer og ødelegger for barna ved Lutvannskollen barnehage.

LUTVANN: Pøbelstrekene er blitt så mange og alvorlige at foreldrene ved barnehagen går sammen og roper varsku. Småbarnsmor Susann Kvien er forvilt over at lekeapparater, grillplasser og uteområdet stadig blir vandalisert.

Jeg er redd for at dette går utover barna våre. Er det virkelig noen som har lagt barnehagen vår for hat, spør hun seg.

Herpet grillplass

Forleden ble barn og ansatte møtt av brennemerker på et skilt ved døren på baksiden. Plumbo, som er et farlig syrehold middel for å renske opp i sluk, var helt utover.

Lekekjøkkenet i plast, som barna yndet å leke med, er smadret og ødelagt. Vegger og vinduer tagges ned.

Det er bare flaks at ingen av barna fikk i seg dette middelet. Hva blir det neste? Skal de gå løs på denne lekebussen, slik at barna ikke lenger kan være utendørs og leke, spør moren fra Trosterud seg.

Hun har med seg sønnen Thomas Dammen på fire år. Forleden dag kom han trist hjem og fortalte at pøblene igjen hadde slått til mot barnehagen. Denne gang gikk det utover grillplassen, hvor barna pleier å samles på utflukter i skogen.

Han fortalte meg at bålplassen var ødelagt igjen, så de fikk ikke grillet pølser den dagen. Plassen er vel blitt ødelagt en 4-5 ganger nå. Spikere stikker ut på treverket, og flasker ligger strødd. Hver gang vi bygger den opp igjen, så kommer de og river den ned. Barnehagen er veldig flink til å ta med barna ut på tur i skogen og plassen brukes ofte. Men nå får vi ikke brukt den. Det er skikkelig dårlig gjort, forteller Kvien.

Barna offer

Hærverket skjer som regel i helgene når barnahagen står tom. Ingen vet hvem som står bak. Barnehagen vurderer nå å ta kontakt med politiet for å få bukt med problemet. Kvien frykter at det er ungdom som driver dank i nærområdet.

Det er vel noen unger som har lite å gjøre på fritiden. Jeg tror neppe de har planlagt at barnehagen skal brenne ned. Dette virker som guttestreker, og at de ikke helt skjønner konsekvensen av sine handlinger. Uansett så går dette utover barna som går i barnehagen. Det er dårlig gjort, sier Kvien.

Hærverket vil bli tatt opp på et foreldremøte denne uka. Kvien oppfordrer beboerne i området rundt om å holde ekstra godt utkikk.

Dette med hærverk er sikkert et problem som hele området sliter med. Folk som går tur med hunden i helgene kan jo kanskje være ekstra på vakt, oppfordrer hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere