RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehage samlet inn 4073 kroner til Japan


Miriam Al-Kelaby (f.v.), Leiba Ahmad, Melina Iseni, Angelika Balarina og Amir Hamish sto på for å samle inn penger til Japan da Bertram barnehage arrangerte solidaritetskafé.
Miriam Al-Kelaby (f.v.), Leiba Ahmad, Melina Iseni, Angelika Balarina og Amir Hamish sto på for å samle inn penger til Japan da Bertram barnehage arrangerte solidaritetskafé. Foto: Alle foto: Haakon Selje
Barna i Bertram barnehage engasjerer seg for Japan, og nå oppfordrer de andre barnehager til å gjøre det samme.

ÅSLAND: På kort varsel kastet barna og de ansatte i Bertram barnehage seg rundt for å holde solidaritetskafé for det jordskjelv- og tsunamirammete japanske folket.

I barnehagen har barna og de ansatte snakket mye om det som har skjedd i Japan. Barna får med seg mye om katastrofen i media og trenger å snakke ut om det de ser.

– Barna takler det fint, de har stort engasjement og giverglede, sier Mona Norstrøm som er en av initiativtakerne bak innsamlingen.

Boller og kunst

En del barn hadde bakt boller hjemme samtidig som det ble stekt vafler til den store gullmedaljen i barnehagen.

Barna hadde også lagd en rekke produkter som foreldrene kunne kjøpe for å støtte jordskjelvofrene.

– Vi samler inn penger til Japan, det er mange som har mistet hus og biler og mange er døde, sier Amir Hamish og Angelika Balarina som sitter i vaffeldisken i den ene avdelingen i barnehagen.

Perspektiv

Nå håper Bertram barnehage andre barnehager også vil engasjere seg.

– Vi oppfordrer alle andre barnehage til å gjøre det samme. Dette er med på å sette ting litt i perspektiv og gjør at barna ser hvor godt vi har det her hjemme, sier Mona Norstrøm.

Pengene blir overført til Røde Kors sitt arbeid i Japan.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere