*Nettavisen* Nyheter.

Barnehage søker vertshjem

Uranienborg og Majorstuen familiebarnehage er en av Norges billigste barnehager, og du kan få plass. På én liten betingelse...

MAJORSTUEN Vi har ledig plass, men er avhengig av at noen stiller med vertshjem, sier barnehagestyrer Christel Hallberg-Døvle. Hun er pedagogisk faglig leder i barnehagen, og forteller at et vertshjem er en ordning der foreldrene stiller hjemmet til disposisjon, for sitt eget barn pluss to til, fire dager i uken. En dag er barna i barnehagebasen.

Rimelig alternativ

I familiebarnehagen er det 27 barn i alderen 1-3 år. Ordningen består av en base, som er lokalisert på toppen av Majorstueveien, og ni vertshjem.

I vertshjemmene er det tre barn, som blir passet på av en assistent. De foreldrene som stiller med vertshjem slipper å levere og hente barnet, og foreldrene er veldig fornøyd med denne ordningen, sier Hallberg-Døvle.

Prisen for de som stiller med vertshjem, er selvfølgelig lavere, og vi er fra før av en av Norges billigste barnehager, hevder hun. For en familie som er verter, koster barnehageplassen 1.150 kroner, og for barn som er der, er prisen 1.800 kroner i måneden. Barnehagen er drevet av foreldrene, med tilskudd fra stat og kommune.

De barna som er i vertshjem er selvfølgelig også ute, ikke bare inne i en bolig. Det er aktiviteter her i barnehagen, i en nærliggende park som for eksempel Frognerparken, ellers er barna med ut på tur. Vi har også et pedagogisk opplegg for alle barna i barnehagen, sier Hallberg-Døvle som selv er utdannet førskolelærer.

Ikke tvil

En av dem som har barn i familiebarnehagen, er Pål Zubi. Han og kona Ingeborg er kjempefornøyde med at datteren Selma er med i barnehageordningen, og de skulle gjerne stilt hjemmet til disposisjon også. De bor på Tåsen, altså utenfor bydelen, og derfor lar ikke det seg gjøre.

Det er noen regler for hvem som kan være vertshjem. For det første må du bo i bydelen, for det andre må leiligheten ha heis hvis det er mer enn tre etasjer, og det må være både stort nok og velegnet for at barn skal kunne være der, sier Zubi og legger til at husdyr og røyking heller ikke er lov.

Zubi, som sitter i barnehagestyret, forteller at det er en utfordring å finne foreldre som vil eller kan stille boligen til disposisjon, men synes det er rart at ikke flere ser mulighetene ved denne type ordning.

Så vidt jeg vet, er det lang ventetid på barnehageplass. Dette er et flott tilbud for barn i den aktuelle alderen, og hvis jeg kunne valgt å slippe å levere og hente Selma hver dag, ville jeg ikke vært i tvil, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag