*Nettavisen* Nyheter.

Barnehage stengt på dagen

FORELDRE: Fv. Charlotte Syvertsen, TarjeRisbø, Peter Gliwwe, Lene Zachariasen, Mette Silset, Maren Kjellsen, Gaute Kjellsen, Usman Hashim, Fatima Hussain, Oda Skard og Line Slipsanger. BEGGE Foto: Helle Køber Foto: Foto: Helle Køber

Andungen Familiebarnehage på Godlia stenges etter en inspeksjon av Brann– og redningsetaten.

Klikk på bildet for å forstørre.

ANSATTE: Fv. Miranda Aksnes, Aksel Stridh og Silje Malen. Sandvik. FOTO: Helle Køber Foto: Foto: Helle Køber

GODLIA: – Vi visste at Brann- og redningsetaten skulle komme, men ikke at det skulle ende med umiddalbar stenging av hele barnehagen. Jeg trodde de spøkte, da jeg hørte det. Det at de faktisk kunne stenge på dagen, er jeg veldig sjokkert over, sier Ellen Pettersen, eier av Andungen Familiebarnehage.

Barnehagen fikk beskjed om å stenge, fordi rømningsveier ikke var tilstrekkelig gode nok. Lokalene ligger i andre etasje, på en enebolig. Dermed skulle brannregler for enebolig være gjeldene.

Les også: Aleksander (4) mister parken sin

Drevet i 8 år

Ellen Pettersen forteller at de har drevet barnehagen i åtte år. Branntilsynet til nå har aldri brydd seg med barnehager med ti barn eller færre. Men det blir det en endring på.

– De klassifiserer heretter familiebarnehager med tilhold i andreetasjer, som særskilte brannobjekt. Dette innebærer at familiebarnehager i andreetasjer er å sammenligne med for eksempel kommunale barnehager, skoler, sykehus og sykehjem. Dette med de høyeste krav til brannsikkerhet. Dette er nytt. Og ingen, hverken bydel, andre godkjenningsmyndigheter eller barnehageeier, har altså gjort noe galt, sier Pettersen.

Brann og redningsetaten sjekker nå brannsikkerhet i flere barnehager i Oslos bydeler. De har allerede stengt to andre barnehager.

– Jeg er takknemlig for hva Bydel Østensjø og deres barnehagekonsulent har gjort for oss. Hun har skaffet nye barnehageplasser til alle de ni ungene i barnehagen, og det bare på et par dager. De ansatte her vil fortsette å jobbe i en av de andre barnehagene jeg driver, sier Ellen Pettersen.

Pettersen håper å åpne Andungen familiebarnehage så fort de har fått bygget en ny branntrapp.

Les også: Gutt satt fast i sklie - måtte frigjøres av brannvesenet

Fikk beskjed på sms

Også foreldrene var overrasket over den plutselige stengingen.

– Da jeg fikk beskjeden søndag ettermiddag, reagerte jeg med vantro. Det er forunderlig at vi fikk vite det over e-post. Noen av de som ikke var på e-postlisten, fikk melding på mobiltelefon, sier Gaute Kjellsen, far til tidligere barnehagebarn i Andungen Familiebarnehage.

Foreldre, ansatte og driftsansvarlige var tilstede på allmøte denne mandagen.

– Heldigvis løste det seg denne gangen. Det er utrolig at bydelen klarte denne omrokeringen av barnehageplasser, på så kort tid, sier Kjellsen.
De ansatte synes hendelsen er trist.

Les også: Friskmelder denne barnehagen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag