Barnehage til bry?

Judith Kvernes var uenig i plasseringen av de nye brakkene til Flaen barnehage. I følge Byrådsavdeling for kultur og utdanning, vil den midlertidige paviljongen bli stående inntil full barnehagedekning i Oslo er oppnådd.

Judith Kvernes var uenig i plasseringen av de nye brakkene til Flaen barnehage. I følge Byrådsavdeling for kultur og utdanning, vil den midlertidige paviljongen bli stående inntil full barnehagedekning i Oslo er oppnådd.

Under forrige BU møte ble det orientert om midlertidige lokaler for Flaen barnehage. Gruppeleder i SV, Judith Kvernes, la ikke skjul på sin misnøye over plasseringen av barnehagen.

GRORUD: I følge bydelsdirektør Helge Jagmann, er Flaen barnehage i praksis revet. Tomten skal ryddes og gi plass for nytt barnehagebygg, som etter planen skal stå ferdig våren 2010.

Fra begynnelsen av september 2009, var det behov for erstatningslokaler for barnehagen i byggeperioden. Det ble besluttet at Flaen barnehage flyttet inn i paviljongen ved Ammerud den 7. september 2009. Lokalene er godkjent for barnehagedrift og er delvis innredet slik at de enkelt kan tas i bruk av Flaen barnehage.

– De som hadde plass på Flaen, har nå fått plass på Ammerudlia, sa Jagmann.

Han nevnte også at han forventet å kunne ta i bruk tre nye avdelinger i nybygget til Flaen barnehage, fra slutten av oktober 2009.

– Barnehagen vil ha plass til dobbelt så mange barn som den gamle, fortalte Jagmann.

Uenig om plassering

Judith Kvernes fra SV reagerte på plasseringen for den midlertidige barnehagen.

– Vi er opptatt av hensynet til nærmiljøet. I BU møtet vårt i juni ba vi om at de midlertidige brakkene skulle flyttes, så beboerne kunne få igjen friområdet sitt, sa hun.

Hun mente at de nye brakkene var i veien for blant annet vinteraktiviteter.

– Folk har tatt kontakt og bedt oss om å ta det opp. Vi foreslo at brakkene kunne stå på Grorud ved fotballbanen, forteller Kvernes i ettertid.

Byrådsavdeling for kultur og utdanning har avslått bydelsutvalgets henvendelse om å flytte midlertidig paviljong ved Ammerudlia, før det er oppnådd full barnehagedekning i Oslo som helhet. Samtidig har byrådsavdelingen pålagt bydel Grorud å foreta opptak til plassene i paviljongen.

– Det står i brevet at de er klar over ulempene. Jeg tror ikke at de kommer til å gjøre noe, forteller Kvernes.

Hun sier at de har gjort det de kan i denne saken.

– Dette er andre gangen vi tar det opp i BU. Vi hadde ønsket at brakkene ble flyttet, og at folk fikk tilbake nærområdet sitt.

Judith Kvernes stilte også spørsmål ved arealet på barnehagen i forhold til antall barn.

– Bydelsdirektøren sa at det var ivaretatt, forteller hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag