*Nettavisen* Nyheter.

Barnehage uten barn

Samtidig som mange smårollinger venter på barnehageplass, står godkjente barnehagelokaler i Søndre Skøyen kapell tomme.

ØSTENSJØ: Fra 2005-2011 drev Bydel Østensjø en midlertidig, kommunal barnehage i Søndre Skøyen kapell. Nå er de lange knaggrekkene tomme for klær, og barnelatter er byttet ut med stillhet.

– Kommunen er fortsatt positiv til en barnehage her, men den må være privat, sier Sigurd Edv. Gullerud, forretningsfører for Søndre Skøyen kapell.

– Vi har alle tillatelser i orden, men nå har lokalet stått tomt siden bydelen flyttet ut i juli 2011, sier han.

Plass til tyve barn

Underetasjen er godkjent for tyve storebarnsplasser.

– I utgangspunktet er det åpent for alle som vil drive barnehage her. Vi forlanger ikke at man skal tilhøre noen spesiell trosretning, sier Gullerud.

LES OGSÅ: Ny Steinerbarnehage i Bøler samfunnshus

Barnehagekø

Tallene fra årets hovedopptak for barnehager er ennå ikke klare. Den siste rapporteringen til Østensjø bydelsutvalg viser imidlertid at det ved årsskiftet var 264 barn under tre år og 35 barn over tre år på venteliste i bydelen.

Barnehagesjef Tommy Grotterød sier at bydelen avviklet sin barnehage i Søndre Skøyen kapell fordi det var gitt signaler om at man ikke kunne vente ytterligere forlengelse av godkjenningen av lokalene.

– Bydelen synes det er flott at eier har søkt og fått permanent godkjenning. Det er vekst i barnetallene og vi ønsker en ny barnehage velkommen, sier Grotterød.

Siden byrådet ønsker privat drifter har bydelen videreformidlet interessenter. Dette har foreløpig ikke ført til noe, selv om Oslo kommune har signalisert at de vil kunne gi tilskudd til barnehagedriften.

Søndre Skøyen kapell
SØNDRE SKØYEN KAPELL: Ligger i en blindvei med egen parkeringsplass og inngjerdet uteområde.

LES OGSÅ:

Bydelen åpnet barnehage i kapellet

Stemningsfullt i Søndre Skøyen kapell

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.