RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehagebarn blogger også!


"Jeg gir mamma et slengkyss når hun går fra barnehagen.".
"Jeg gir mamma et slengkyss når hun går fra barnehagen.".
I Myrertoppen blogger barnehagebarna om blant annet prinsesser, prinser, hekser, edderkopper, blomster, sandkaker og "internett og sånn"!

KJELSÅS: Myrertoppen Barnehage på Kjelsås har laget egen blogg. Dagligdagse hendelser, turer, lek, 5-årsklubb og andre "klubber" blir behørig nedfelt i bloggen.

– Bloggen er i utgangspunktet en arena for systematisering av pedagogisk dokumentasjon. Men bloggen handler jo også mye om å lagre og vise frem det barna skaper. I bloggen ligger det blant annet også fantastiske tegninger, og det er en glede å kunne dele disse og annet barna har laget, med andre. Det blir som et galleri hvor barna får stilt ut sine kreative utfoldelser for hverandre, for oss voksne på tvers av barnehagebasene, foreldre, søsken, besteforeldre og andre, sier en av Myrertoppen-pedagogene, Cathrine Darre.

LES OGSÅ: - Hva gjør dere her da?

Stort arkiv

– Og for oss voksne i barnehagen er det inspirerende å kunne dele dette med andre, og i tillegg så er det jo veldig enkelt å finne tilbake til prosjekter, tegninger, aktiviteter i etterkant. – bloggen blir et veldig fint arkiv. Vi kan jo lagre mye mer på en blogg enn til sammenlikning i et ordinært arkiv. Og vi er stadig på "skattejakt", sier Darre, som legger til at barna skal trekkes mer og mer inn i selve bloggprosessen, og være med på å eksempelvis å legge inn tegninger, bilder og annet.

LES OGSÅ: Kardemommeloven "ruler"

Barn og IKT

– Dette blir en naturlig innfallsvinkel for å jobbe mer med barn og IKT – digital kompetanse skal være sentralt også i barnehagen (journ.anm. ref. Rammeplan). Og med blogg som utgangspunkt får barna lært mer om blant annet nettvett, bildebruk, kilder og om hva som er greit og lov på nett. I tillegg til at de lærer mer om det tekniske utstyret vi har tilgjengelig og benytter i hverdagen, sier Darre og legger til at bildene av barna er anonymisert.

– Meningen er jo å vise aktivitetene barna er i, ikke barna!


Bloggen handler ikke bare om tegninger og bilder, men også om tekst.

LES OGSÅ: Små sangfugler sjarmerte

Også gullkorn

– Har barna historier å fortelle – kanskje til tegningene de har laget – så blir flere av fortellingene skrevet inn i bloggen av de voksne. I tillegg passer vi på å få nedfelt gullkorn som dukker opp i ny og ne – også utenfor barnehagen. Eksempelvis som da vi var på kirkebesøk i pinsen. Presten ville vise og fortelle barna om en liten "due" han hadde festet på brystet. Han forsøkte å få dem til å se hva det var, og en liten kar som ble spurt konkluderte med at det var en pins! For det var jo pinse ...!

Flere gullkorn og mer om myrertoppenbloggen; myrertoppenbarnehage.blogspot.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere