Barnehagebarnas store festdag

 

 

På Lambertseter jublet og flagget barna allerede dagen før det store dagen. De gikk i det som trolig er landets største småbarnstog.

PYNTEN: Pynten barnehage, som for tiden er i midlertidige lokaler i påvente av en flunkende ny barnehage på Bergkrystallen, var en av 24 barnehager i 16. mai-toget på Lambertseter.

HYGGELIG BESØK: Oppsalhjemmet gledet seg over tale, sang og musikk ved Oppsal-Vetland skoler med korps. I tillegg kom barnehagene i nærmiljøet på besøk.Foto: Oppsalhjemmet

STEINSPRANGET: Et knippe feststemte barn og ansatte fra Steinspranget barnehage på Bergkrystallen. Foto: Kristin Trosvik

LAMBERTSETER/OPPSAL: I 12 år har barnehager i Lambertseter-området gått i tog 16. mai. Det er frivillighetssentralen på Lambertseter som står bak.

SE BILDESERIE FRA LOKALE 16. MAI-TOG HER

I år var 24 barnehager samt førsteklassene og S-klassene på Karlsrud og Lambertseter skoler med i toget, til sammen rundt 1100 barn pluss ansatte og foreldre.

– Det er trolig rekord, sier leder for frivillighetssentralen, Kai Adelsøn.

SE OGSÅ: Lesernes bilder fra 17. mai 2013

SE VIDEO FRA 16. MAI-TOGET PÅ LAMBERTSETER HER

Landets største?

Lambertseter-toget er trolig landets største småbarnstog, opplyser flere kilder.

– Det er visst ingen andre steder hvor de samler så mange barnehager som her, sier Adelson.

Det er ingen liten oppgave å lede et par tusen små og store fra Karlsrud skole, langs Cecilie Thoresens vei og Langbølgen til Lambertseter kirke der is og boller ventet.

– Men det gikk veldig fint i år også, sier Adelsøn.

SE OGSÅ: Bildeserie fra 17. mai-feiringen i 2013

Sang for Oppsalhjemmet

Oppsalhjemmet var en av flere lokale institusjoner som fikk besøk av barnetog i anledning nasjonaldagen.

– 16. mai fikk vi besøk av både Oppsal-Vetland skole og alle barnehagene i nærmiljøet, forteller kulturleder Wenche Christensen til Nordstrands Blad.

Rundt 70 beboere, dagsenterbrukere, pårørende og personale samlet seg utenfor Oppsalhjemmet. De fikk se og høre skolens musikkorps spille, i tillegg til at elevene sto for sang og en tale.

– Etterpå kom barnehagene i nærmiljøet på besøk, til stor glede for alle de fremmøtte. I år var vi heldige med været og alle koste seg ute og fikk 17. mai -stemning, forteller kulturlederen fornøyd.

LES OGSÅ:

Lambertseter-elever må flytte til sentrum

Nytt liv i eterfabrikken på Østensjø

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.